3FM Serious Request 2014 in Haarlem – HANDS OFF OUR GIRLS

De 11e editie van 3FM Serious Request zal dit jaar in Haarlem plaatsvinden. Het glazen Huis komt op onze eigen Grote Markt te staan! De jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM zamelt geld in voor projecten van het Rode Kruis. 3 DJ’s van 3FM, Coen Swijneberg, Gerard Ekdom en Domien Verschuuren zullen zichzelf dit jaar van 18 tot 24 december in het Glazen Huis opsluiten zonder te eten. Het doel van dit jaar is om geld in te zamelen voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in oorlog en conflictgebieden. Onder het motto Hands off our girls willen 3FM en het Rode Kruis meewerken aan het terugdringen van dit geweld.

UITkrant Haarlem ging op onderzoek uit. Wie doen er allemaal mee met deze monsterhype? Om dit beeld compleet te krijgen is onmogelijk. Er bleken zoveel initiatieven te zijn, van de particulier met iets kleins vanaf de huiskamer tot aan de grote podia, dat we de leukste tips voor u hebben verzameld. En tot slot een interview met Giel Beelen!
1. POSTER SR HLM 2014jpg


Bastijan-0033
Restaurant BastiJan:

Special: voor Serious Request
Serious Wine 22,50
Van elke fles gaat € 3,- naar het goede doel

Lange Veerstraat 8 Haarlem
T 023-5326006
www.bastijan.nl


Beadazzled
Beadazzled
Hands off our girls, hands on our beads!
Kralen worden wereldwijd gebruikt om sieraden te maken die vrouwen een eigen stijl geven waarmee zij hun persoonlijkheid kunnen laten zien. Maak tijdens een workshop bij Beadazzled je eigen sieraad en profiteer van €10,- korting op de entree van de workshop. Beadazzled doneert dan €10,- aan Serious Request om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Deze actie loopt tot 1 maart 2015 en is geldig in de vestigingen van Beadazzled in Haarlem en Amsterdam.
Kijk voor workshopdata op de website en vermeldt bij je reservering: Aktie Serious Request.

Beadazzled Kralen & Accessoires
Gierstraat 53
Haarlem
T 023 5312797
Sarphatipark 6
Amsterdam
T 020 6734587
WWW.BEADAZZLED.NL


BARBIARRITZ
Bar Biarritz
Op een prachtige plek op de hoek van het Spaarne en de Bakenessergracht vinden we de Biarritz-vibe (en die van de rest van Zuid-Europa) met de Haarlemse borrelcultuur.
De afgelopen weken is er een Yahtzee competitie gehouden, waarvan de opbrengst naar het glazen huis wordt gebracht.

Bar Biarritz
Bakenessergracht 109 Haarlem
T 023 2024073
www.barbiarritz.nl
img_06672


1901511_803146693032378_1263611156_n
Café Biljart Westerhout
Biljartmarathon, Quizzen en muziek
Op Vrijdag 19 december is er in dit gezellig café vanaf 20.00 uur een Super Quiz-avond voor Serious Request. Er zijn drie verschillende quizzen, over Algemene kennis, Voetbal en Muziek, gespresenteerd door drie quizzmasters. Er kan worden ingeschreven in teams van vier personen.
Zaterdag 20 december start om 16.00 uur een 24-uurs biljartmarathon tot zondag 16.00 uur.
Spelers spelen twee tegen twee, twee uur lang voor Serious Request.
Aansluitend begint op zondag om 18.00 uur de Serious live Jukebox waar Jos Zwart En Melanie nummers naar keuze gaan brengen voor donatie aan Serious Request.

Café Biljart Westerhout
Wagenweg 134
Haarlem
T 023 5324 4928
www.cafe-westerhout.com


dged
TAVERNE DE WAAG
Op 21 en 22 december presenteert Taveerne de Waag extra muziekhappenings in het kader van Serious Request. Het eten is dan gratis, op is op!
Op 21 de. is dit Maarten Veldhuis, Danny Guinan, Mirjam West, Yorik van Noorden, Ed Veltrop e.v.a.
Op maandagavond 22 december een extra muziekavond met DJ Sjef Huurdemans
Voor de gehele agenda december zie de agenda op deze site en op www.tavernedewaag.nl

TAVERNE DE WAAG
Damstraat 29 Haarlem
T 023 531 1640
www.tavernedewaag.nl


Serious-RequestFlapcan
Café de Flapcan
Serious Money for Serious Request
Ook bij de Flapcan wordt ingehaakt op Serious Request. Het publiek kan genieten van een muzikaal aanbod, variërend van gezellige meezingers, sing and songwriters, akoestische muziek, Blues met een Hoofdletter ‘B’ tot heavy rock. Line up: Mirco & De Wijze Mannen, Anouk Slik, Tangerine, Snietsel, In your arms, Wisecrack, Hard & Vals, Bluestreat, Madelief & de Brandnetels, The Legs, April Rose, Rubberneck, The Love Me Or Die, Spijkerblues, Southern Train, Flow, DJ Frenky*Z. De eigenaar van De Flapcan, Peter van der Kooij, zal de helft van de opbrengst van deze dag doneren bij het glazen huis van Serious Request.

Café de Flapcan
Zijlstraat 9
Haarlem
T 023 5310900
www.flapcan.nl


poster carpaccio


sokpolie
Jeltes Café – ook actief tijdens Serious Request!

Uiteraard staat ook in Jeltes in december, Serious Request centraal.
Op 18 december wordt er geopend met een spetterend nieuwe expositie van Marc Sokpolie, “the Adventures of Indica and Mary-Jane Greenleaf, tijdens deze opening is er een optreden van een gelegenheidsband met o.a. top muzikanten als Marc Sokpolie, Martijn Bosman en Markus Mann. Verder is er een Karaoke avond, wel even voor Serious Request betalen om een liedje te zingen. Lijsten met beschikbare liedjes binnenkort in de kroeg en op Facebook. En jawel, ook een Bingo avond met ludieke prijzen, ouderwets bingokaarten invullen onder het genot van een kopje soep! Gokken tijdens de grote Aflaat! En het podium is er gewoon tijdens de hele SR-week om je liedje te zingen, (wel betalen dan!), je gedicht voor te dragen, een dansje te doen. Met alle muzikanten die in Jeltes komen hoort een avond ‘jammen’ er natuurlijk bij en de kans is groot dat er ook een live jukebox avond zal zijn.
Like Jeltes op Facebook en je wordt op de hoogte gehouden van het exacte programma, ontwikkelingen en de rest.
Initiatieven en suggesties qua podium/act/ optreden, laat het ons weten!

Jeltes Café
Schagchelstraat 15 Haarlem
T 023 5324956


logokoops
Café Koops
Laat een 3D buste maken!
In dit bekende authentieke Haarlemse café vind je een sfeer van warmte en gastvrijheid.
De eigenaar en zijn team zijn vriendelijk en professioneel en kunnen je adviseren over het grote aanbod van speciaalbieren en opvallend mooie huiswijnen, waarbij een lekkere tapa niet hoeft te ontbreken. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd zoals quizzen, bokbiertochten, proeverijen of muziekavonden. Op het terras, met uitzicht op de prachtige Grote of Sint Bavokerk, is het ook prettig toeven met een glaasje en een praatje. Zelfs in de winter is dat fijn, want er liggen heerlijke dekens voor je klaar.
Café Koops biedt je in samenwerking met 3D Studio Van Pampus de mogelijkheid om een 3D-buste te laten maken. De opbrengst gaat naar Serious Request.

Café Koops
Damstraat 4
Haarlem
T 023 5322760


parels
Restaurant Parels
Tel de parels voor Serious Request!
Bij het sfeervolle Restaurant Parels met een mooi overdekt terras kunt u terecht voor een heerlijke lunch of diner, maar ook voor alleen een gezellig drankje. U kunt zelf een driegangenmenu samenstellen voor € 29,50 en er is een dagspecial voor
€ 17,50. Van oesters tot saté, het is er allemaal. Restaurant Parels steunt Serious Request op originele wijze. Er is een glazen vaas vol parels, waarvan het aantal moet worden geraden. U kunt een gokje wagen vanaf € 3,00, meer mag natuurlijk ook. Degene die het juiste aantal raadt of het dichtst benadert, wint een avond genieten voor twee personen bij Parels.De teller met de opbrengst is te zien op de website van Parels of op facebook.

Restaurant Parels
Oude Groenmarkt 8
Haarlem
T 023 5329251
www.parelshaarlem.nl


FEESTFOTO-POLOBAR
Polobar
Alle dagen feest
De Polobar in de bekendste horecastraat van Haarlem is een echt gezellig café voor een drankje, maar vooral ook een feestcafé. Het publiek bestaat hoofdzakelijk uit jonge mensen, maar ouderen zijn ook zeker welkom. In de Polobar is het tijdens Serious Request alle dagen feest van 12.00 uur tot in de vroege ochtenduren. DJ’s, Karaoke, Grazy Piano’s, spelletjes en vooral lekkere happen en drankjes. Er wordt geld ingezameld voor Serious Request door o.a. een Portret-baractie (jouw foto in de bar aan de muur), oud- personeel werkt op 20 december voor nop (loon wordt gedoneerd), er kunnen verzoeknummers worden aangevraagd tegen betaling etc. Voor exacte openingstijden, alle evenementen en Serious Requestacties zie de website.

Polobar
Lange Veerstraat 9
Haarlem
T 023 5328309
www.polobar.nl
www.facebook.com/polobarhaarlem RIJWIELTRUST


lepoole
Dennis le Poole; eten in de Werkplaats
Altijd al willen eten in een werkplaats met antieke meubels om u heen? In de meubelrestauratie werkplaats van Dennis le Poole kunt u aan het eind van elke maand heerlijk en eerlijk eten voor een scherpe prijs, met een goed glas wijn.

Wolstraat 9
Haarlem
06 52012806
www.lepoole.nl


spanishharlem
Een vleugje Spanje in Haarlem

Het lijkt wel een rage: Tapas! Bijna overal te koop, zelfs bij de supermarkt. Rages verdwijnen echter net zo snel als dat ze gekomen zijn. Hoe anders is dat bij Spanish Harlem waar de lekkerste tapas en paella op authentieke wijze bereid worden. Tapas zoals je ze in Spanje eet! Niks rage, maar dagelijks vers en liefdevol bereid in eigen keuken, al bijna 20 jaar! Met recht een blijvertje dus.
Spanish Harlem importeert zelf, de lekkerste hammen waaronder natuurlijk de Iberico ham, mooie wijnen en de ruime collectie aardewerk vanuit Spanje. Uniek in Haarlem dus!! De uitbaters adviseren je graag, met een vleugje Amsterdamse humor, over de zeer uitgebreide mogelijkheden van de Spaanse keuken. Kom vandaag of mañana eens langs en laat je verrassen door al het lekkers. Ook voor het cateren van bruiloften, partijen, of wat voor evenement dan ook, kun je bij ons terecht. En vergeet de relatiegeschenken niet. Zelf tapas leren maken? Dat kan in onze gezellige kookstudio.
Haal de lekkerste tapas bij Spanish Harlem en
van elke 100 gram jamon serrano die wij verkopen
gaat 25 cent naar Serious Request.
Deze actie loopt van 16 tot en met 20 december.

Kijk op onze website voor meer informatie: www.spanishharlem.nl

Spanish Harlem Generaal Cronjestraat 146
Haarlem T 0235265581


Cafe_Stiels
STIELS TIJDENS SERIOUS REQUEST
Dat muziekcafé Stiels sowieso altijd al rockt en jived weten de kenners allang, maar ook tijdens SR wordt er gas gegeven!
Een overaichtje van 18 t/m 24 december! Aanvang 22.00 uur
Ma 15 dec Zwazi’s SoulSoup Sessions: Open jamsessie olv Mark Sokpoli
Di 16 dec Bibi & the Nielsjes – poprock
Wo 17 dec Erwin Benjamins´ Soul6 feat. Special Guest
Do 18 dec Rayn Bechoe & the Flavors of Soul – soulfunk
Vrij 19 dec Soul/funk live tot 23.30 uur
Zat 20 dec Stiels draait door (DJ’s) – Soul, funk, elektropop en classic hiphop
Zon 21 dec The Family feat. Xander Hubrecht – poprock
Vanaf 22.00 uur: Hands on our Boys ivm Serious Request

Ma 22 dec Jam For Live – 40 uur Marathon Benefiet All Star Jam
Di 23 dec Start: Maandag 13.00 uur tot dinsdag 04.00 uur!!!
Wo 24 dec Erwin Benjamins´ Soul6 feat. Special Guest

Muziekcafé Stiels
Smedestraat Haarlem
www.stiels.nl


STORING
Café Restaurant Storing
Slotfeest voor de deur
Bij Storing, waar altijd al van alles te doen en te beleven is, zijn ze heel blij dat vlak voor hun 5-jarig bestaan het Glazen Huis Haarlem aandoet. Storing organiseert diverse activiteiten hieromtrent en is alle avonden langer open! Donderdag 18 december wordt na het diner tot in de ochtend overgegaan tot ‘serieuze Drum ‘n Bass’ met Timeless . Vrijdag 19 zijn beide verdiepingen open, met beneden Sander Hucke en boven Funksion. Voor zaterdag 20 zijn ze nog druk met het organiseren van een live muziekdag en avond en ook voor de zondag en maandag staan grote plannen op stapel. Dinsdag 23 december wordt er tot in de ochtend gefeest met de Harlem Demolition Crew, die de grootste hardcorenamen heeft weten te strikken voor een Serious Requestfeest. Het slotfeest voor de deur zal hoe dan ook een unieke belevenis worden in het bijna 5-jarige bestaan van Storing.
Gedurende de gehele week is ook het gebruikelijke 3-gangen keuzemenu voor € 18,50 verkrijgbaar.

Café Restaurant Storing 
Houtplein 12
Haarlem
T 023 5326610
www.storinginhaarlem.nl


studio
STUDIO CAFÉ
Van ouds her ook weer een broeiplaats voor muziekliefhebbers, en bijzonder actief op dit vlak. Tijdens SR brengt dit prachtige grand café dagelijks DJ’s v.a. 20:00u beneden en v.a. 23:00u Boven Serious Beerquest in Studio Boven.
Kijk ook even in de agenda van SR in deze special!

Café Studio
Grote Markt 25 Haarlem
www.cafestudio.nl


wilde-wweken
Serious Request – onder voorbehoud grote tent buiten, eten en drinken


vlaamschereus-ADV
Van ieder gekocht product doneren wij 0,05 cent aan het glazen huis


wapen van bakenes
Café Het Wapen van Bakenes
Het café met de mooiste rookruimte van Haarlem heeft 19 dece,beer een verrasingsact. Zaterdag 19 Effe Dave Bellen, beide vanaf 22.00 uur.
Zondag 21 december vanaf 17.00 uur Spoor Vijf.
En tijdens Serious Request elek dag open van 16.00 tot  04.00.
Zaterdag, Zondag , Maandag en Dinsdag open van 14.00 uur.
Dinsdag 24 dec open van 12.00 tot ???????? het gezellig is.

Café Het Wapen van Bakenes
Korte Begijnenstraat 21 zwart Haarlem
T 023 5323172
ook op facebook


ananda
Lieveheersbeestje voor het glazen huis bij Ananda
Het leven gaat voor sommige van ons te snel, waardoor er niet altijd van het moment genoten wordt. In Ananda lijkt de tijd stil te staan. Daardoor ontstaat er rust om een wereld te ervaren van onder andere prachtige boeken, sieraden en cd’s. Bewustzijn en fairtrade handel spelen een belangrijke rol.. Bij Ananda liggen magnetische Liever Heersbeestjes voor u klaar voor slechts 5 euro. De hele opbrengst gaat van dit aardige product naar SR!

Gierstraat 8 Haarlem
T 023 5512867
www.ananda.nl


20141113_210229_resized_1
Marianne Hoogland, een echte Haarlemse runt haar tokootje al menig jaar in de Tuchthuisstraat 12. Er is van alles te koop, van eigen gemaakt tot aan 2e hands. Voor SR breit zij Rode Kruisbloemen voor het Glazen Huis!


saunacenter
Scrubben voor 3FM!
Sauna Centre verkoopt zakjes heerlijk scrubzout voor SR. Fraaie Grafisch Ontwerp en Reklam Speciaaldruk hebben geholpen om er een leuk presentje van te maken: lekker voor jezelf of om kado te geven. De zakjes zijn te koop in Sauna Centre, Jansweg 50 in Haarlem. Voor 3 euro heb je zo’n heerlijk zakje scrubzout (of nog beter: 3 zakjes voor 10 euro) en steun je bovendien deze fantastische actie van 3FM. 100% van de opbrengst zullen wij op 24 december gaan doneren in het Glazen Huis.

www.saunacentre.nl


tante-steef-logo
De speelgoedwinkel van Tante Steef
Bij Tante Steef vindt u origineel en degelijk houten speelgoed. Van loopfietsjes en garage’s tot lampjes en poppenhuizen. De bekende BRIO trein, speelgoed van Plantoys en spellen van HABA. Voor de baby hebben wij Lodger wikkeldekens en combisleepers van Little Company, petit bateau rompertjes en pakjes en vele leuke kraamkadootjes!
Bij Tante Steef ligt er een kleurwedstrijd klaar waarvan alle opbrengst naar SR gaat!

Tante Steef
Zijlstraat 66 Haarlem
T 023 5319725
www.tantesteef.nl


giel
Giel Beelen is ‘gastheer’ voor Serious Request
Zeg Serious Request en je zegt ook meteen Giel Beelen. De landelijke bekende, Haarlemse dj stond in 2004 aan de wieg van het 3FM evenement, dat toen de eerst editie beleefde in Utrecht. In totaal was hij tijdens acht van de tien edities in Het Glazen Huis te vinden – hij sloeg alleen 2007 en 2011 over. Dit jaar is hij in een heel andere rol betrokken bij Serious Request. ,,Nee, niet als ambassadeur. Dat vind ik een te groot woord. Mijn rol is meer die van gastheer.’’
De 37-jarige dj zegt het eerlijk. Toen bekend werd dat het Glazen Huis dit jaar naar Haarlem zou komen, zag hij het somber in. ,,Ik dacht dat het hier nooit wat kon worden. We worden niet voor niets houten Haarlemmers genoemd. Ik geloofde niet dat het zou gaan leven. Maar ik kan nu niet ontkennen dat Haarlem bruist van de positieve initiatieven.’’
Als gastheer loopt Giel Beelen, zoals hij eerder in Haarlems Dagblad zei: ,,Als een malle door Haarlem om mensen door elkaar te schudden. Het belangrijkste is voor mij de opbrengst – er moet zo veel mogelijk geld bij elkaar gebracht worden voor het Rode Kruis. Natuurlijk is het een landelijk evenement, maar ik wil ervoor zorgen dat Haarlem voorop loopt.’’
Beelen is inmiddels bij vele Haarlemse initiatieven betrokken. Soms zijdelings – ,,Ik ben al heel wat keren naar de Grote Markt gelopen voor een foto’’ – soms heel direct. ,,Een heel mooi project vind ik dat op mijn oude basisschool – die nu De Ark heet. Daar heb ik aan alle kinderen Glazen Huisjes uitgereikt – spaarpotten waarin ze zo veel mogelijk geld bijeen moeten verzamelen. Indrukwekkend was dat met al die enthousiaste kinderen op het schoolplein. Het mooie is ook dat er niet alleen wordt toegewerkt naar dat ene moment in het Glazen Huis, maar dat er meerdere momenten zijn ingebouwd. Elke laatste vrijdag van de maand worden de Huisjes geleegd en moeten ze opnieuw beginnen. Dat geeft meer spanning voor die kinderen. En dat mondt dan uit in dat grote moment dat ze met de opbrengst naar de Grote Markt gaan.’’
Voor Giel wordt deze elfde Serious Request een heel ander evenement dan hij tot dusver gewend is. ,,Als je als dj in het Glazen Huis zit, kom je onvoorbereid naar een stad en zit je vervolgens zes dagen opgesloten. Dat is heel overzichtelijk. Voor mij wordt het nu heel anders. Sinds ik in oktober bekend heb gemaakt dat ik niet in de kooi zit, is het voor mij al volop begonnen. Tijdens het evenement loop ik de hele dag door de stad om voor radio en tv verslag te doen. En ik doe vijf avonden in Het Patronaat. Op 23 december de Gitaarlem-avond en de vier avonden daarvoor Giel’s Circus Request. Vier bonte avonden met een heel afwisselend programma met muziek en al het andere dat maar voorbij kan komen – van goochelaars tot spelletjes. Dat worden toffe avonden. Gelukkig nu op een locatie. Ik heb met dat circus in 2011 door het land gereisd. Dat was een uitputtingsslag. Waren we ’s avonds op de ene plek klaar, moesten we afbreken en snel door naar de volgende stad. Dan wordt de reistijd slaaptijd. Nu kan ik na afloop gewoon naar huis. Al zal dan de stad dan nog wel bruisen. Het wordt geweldig druk. Ik krijg als binnenstadbewoner al die informatiebrieven van de gemeente over de verwachte drukte. (Lachend:) Ik heb een keer overwogen om voor de lol bezwaar te maken. Dat doe ik natuurlijk niet. Sterker nog: ik verwacht dat ik straks na afloop nog veel trotser ben op mijn stadje dan ik ooit was.’’

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »