AAN HET WATER

Nederland is een waterland. We hebben de kust, de kanalen, de grachten, de meren en de havens. En er is altijd wel vertier te vinden. En wat is er niet leuker om zomers te ontspannen in, op en aan het water? UITkrant Haarlem verzamelde binnen de noordelijke randstad de leukste hotspots van café tot festival en van restaurant tot strandpaviljoen aan zee, langs het Spaarne, aan de Amsterdamse grachten en ‘t IJ.


AJUMA SUMMER FESTIVAL – 29 JULI 2017
De perfecte combinatie van muziek, strand en lekker eten!
Ajuma presenteert op zaterdag 29 juli 2017, in samenwerking met Soepermarkt, het bijzondere Ajuma Summer Festival op het zuidstrand van Zandvoort. Na een succesvolle tweede editie in 2016 is het Ajuma Summer Festival op zaterdag 29 juli 2017 terug. Een vernieuwend festival waarbij muziek meets ‘beach life’. Inderdaad, dansen met je blote voeten in het warme zand. En er is meer…
Stap uit de dagelijkse routine en laat je onderdompelen in een heuse ‘beach hideaway experience’. Ontsnap aan de hectiek van het leven en krijg het gevoel dat de wereld even stopt met draaien. Ajuma Summer Festival neemt je een dag mee op wereldreis langs tal van internationale live artiesten en dj’s, waar al je zintuigen geprikkeld worden. Over het concept valt niet te twisten. Een podium voor (aankomend) muzikaal talent met een soulvolle inslag. En een strand waar je terecht kan voor een early yoga sessie, massage of Stand Up Paddling (SUP) workshops. Een combinatie van livemuziek, just Asian food, eigenzinnige wijnen, cocktails en ‘beach life’. Muzikale line-up

Tickets zijn inclusief welkomst Gin&Tonic voor 17.00 uur.
Pre-sale tickets zijn nu verkrijgbaar via www.ajuma.nl/summerfestival
Zaterdag 29 juli 2017 10:00 – 22:00 uur
Strandpaviljoen Ajuma Zuidstrand 2, Zandvoort


Contigo Italian Grill
Contigo bestaat 1 jaar, wat gaat de tijd snel. Wij willen u uitnodigen ons te bezoeken en te genieten van onze overheerlijke pizza en pasta gerechten. Tevens serveren wij 1e klas vis en vleesgerechten. Elke dag van 12:00 tot 17:00 uur: koffie + gebak 3,50,-, uitsmijter ham/kaas + koffie 6,50,-.

Contigo Italian Grill
Kerkplein 4a, Zandvoort
023-737 0753

Frisk aan het Spaarne – Dé plek aan het Spaarne!
Net buiten de gebaande paden in Haarlem in een prachtpand: de oude Droste chocoladefabriek. Een plek voor jong en oud, Haarlemmers, buurtbewoners en werknomaden. Of je nu komt om de dag te starten met verse filter koffie, een lunch, genieten van het uitzicht, heerlijk dineren, om te borrelen of te werken: op ieder moment van de dag is het fijn bij Frisk.
De kookstijl is gebaseerd op de Nordic Kitchen: simpel, puur, gezond, authentiek, groen en seizoen. Een keuken waarin verse lokale groenten een belangrijke rol spelen. Het uitgangspunt voor de Frisk keuken is: eerlijk gebruik van de bronnen die we tot onze beschikking hebben om verspilling tegen te gaan. Natuurlijk nooit ten koste van de smaak.

Frisk aan het Spaarne
Max Euweplein 1, Haarlem
T. 023 – 737 08 04
E. info@friskaanhetspaarne.nl
R: reserveer@friskaanhetspaarne.nl
Openingstijden: di 9 – 23 u, wo 9- 23 u, do 9 – 23 u, vr 9 – 24 u, zat 10 – 24 u, zon 10 – 22 u


Paviljoen Noordzee

Dit mooie karakteristieke strandpaviljoen is een van de oudste op het Kennemerstrand van IJmuiden. Het is al veertig jaar eigendom van de Familie Koks.
Het à la carte restaurant heeft een uitgebreide menukaart met smakelijke vis- en vleesspecialiteiten en ook voor haar vegetarische gasten heeft Noordzee genoeg te kiezen. Houdt u van schnitzel? Iedere donderdag is het schnitzeldag in het restaurant en wordt met een vriendelijke korting geserveerd. Het strandpaviljoen heeft een aparte zaal; een unieke en ideale locatie voor het geven van een feest of partij.
Paviljoen Noordzee is het hele jaar door geopend. Tijdens de zomermaanden is de keuken extra lang open, tot 22.00 uur.

Paviljoen Noordzee
Kennemerstrand
paviljoennoordzee.nl
T 0255 514004


Sunset BBQ Cruise met Live-Muziek
Een zwoele zomeravond op het water! Laat de drukte van de stad achter je en stap aan boord van de Stortemelk deze zomer. Na ontvangst met prosecco zal het schip om 18.30u vertrekken voor een 4 uur durende MiniCruise over het IJ en Markermeer. Een zomeravond heerlijk ontspannen op het zonnige bovendek met een drankje in de hand, live-muziek, ondergaande zon en een heerlijke BBQ. Elke zaterdagavond geniet je van een andere muziekstijl. Proef deze zomer het goede leven aan boord bij Rederij het IJ!

Zaterdag 5, 12, 19 en 26 augustus v.a. 18.00u inschepen, vertrek schip 18.30u.
www.rederijhetij.nl/zomer
Schip de Stortemelk
Opstappen Steiger 14, achter Amsterdam C.S.
De Ruijterkade 14, Amsterdam


Smidtje Canal Cruises
De leukste rondvaart van Haarlem!
De schepen van Smidtje Canal Cruises varen rond de historische Haarlem binnenstad en laten de gasten onder leiding van ervaren schippers en gidsen alle mooie plekjes van de oude stad zien. Vanaf het Boothuys aan het Spaarne tegenover het beroemde Teylers Museum wordt er dagelijks gevaren met diverse schepen. Via het Spaarne, de grachten en singels heeft men een prachtige kijk op de stad, hapjes en drankjes zijn aan inclusief. Geniet van een dagelijkse rondvaart of boek de privé tour bij Smidtje Canal Cruises Haarlem. Prijs €13,- p.p.
Wij hebben voor iedere gelegenheid een passend schip:
• Ervaar Haarlem heerlijk in het zonnetje vanaf het water in de stijlvolle sloep. De Bavo vaart elektrisch en daarmee fluisterstil over de gracht. Een perfecte sloep om met vrienden, familie of collega’s van de stad te genieten. (36 personen)
• Toch liever dicht varen? De elektrische rondvaartboot Pieter Teyler heeft een vaste opstelling in de vorm van vierzitjes met tafel. Geschikt voor rondvaarttochten, verjaardagen en zakelijke evenementen.
• Groot, groter, groots: de Adriaen Pauw is een uniek dubbeldecks event schip. Met haar luxe interieur, dansvloer en volledige bar is de Adriaen Pauw geschikt voor vele gelegenheden. Uitermate geschikt voor bruiloften, diners en zakelijke events. (120 personen).
 
Smidtje Canal Cruises
Spaarne 11A, Haarlem
T 023 535 7723
www.smidtjecanalcruises.nl


Tweede SpaarneConcert met Kennemer Jeugdorkest op zaterdag 1 juli

Haarlemse en nationale artiesten treden samen op
Na een grandioze eerste start vorig jaar vindt nu zaterdag 1 juli a.s. de tweede editie plaats van het SpaarneConcert.
Het programma is heel divers, van licht klassieke tot een Lennaert Nightribute en een DJ. Het Kennemer Jeugd Orkest o.l.v. dirigent Matthijs Broers is het vaste orkest van deze avond. Het orkest behoort tot de top-jeugdorkesten van Nederland. Dit symfonieorkest voor jongeren van 14 tot 25 jaar speelden onlangs nog op het Herdenkingsconcert Haarlemmerhout. Het orkest verzorgt deze avond ook de begeleiding van diverse vocale optredens. Zo ook het optreden van sopraan Charlotte Rietdijk. Charlotte Riedijk heeft gewerkt met veel van de huidige vooraanstaande dirigenten en orkesten in Europa. Als ‘hedendaagse muziekkampioen’ vertolkt ze geregeld vroege twintigste-eeuwse muziek van componisten van de Tweede Weense School, evenals voor haar gecomponeerde en aan haar opgedragen (kamer)muziek van befaamde componisten van vandaag.
De optredens vinden allemaal plaats langs het Spaarne
Vanwege deze unieke happening (rondom het Hodshon Huis, Spaarne 17) wordt het Spaarne vanaf 16.00 uur afgesloten voor verkeer en het water ‘sluit’ vanaf 18.00 uur. Dit geeft belangstellenden de gelegenheid om met hun bootje het spektakel van dichtbij mee te maken. Het concert start om 19.00 uur en eindigt rond 22.45 uur.
Ligplaatsen, tribuneplaatsen en plek op een boot
Wees er op tijd bij, er is namelijk beperkt plaats. Reserveren voor je eigen sloep voor het podium kan met minimaal 8 personen, prijs p.p. € 27,50 en tribunezitplaatsen zijn € 30,- p.p. en een plek op een boot € 27,50.

Programma en reserveren kan op www.spaarne-concert.nl


Geschiedenis komt tot leven op storytellingfestival Forten vol Verhalen
Van 15 juli tot en met 27 augustus vindt het verhalenfestival Forten vol Verhalen plaats op vijf forten van de Stelling van Amsterdam en drie forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een uniek verhalenfestival met historische verhalen over de forten en het geheime linielandschap en waargebeurde anekdotes over de soldaten, de officier, omwonende boeren en de wasvrouw. Liggend of zittend in het gras met links de fortgracht en rechts het betonnen mysterieuze fort nemen de verhalenvertellers en de gidsen je mee naar de 19de eeuw.
Zaterdag 15 juli Fort Uitermeer in Weesp, zondag 16 juli Fort bij Nigtevecht in Abcoude, zondag 6 augustus Kunstfort bij Vijfhuizen, zondag 13 augustus Fort bij Aalsmeer en zondag 27 augustus in het hart van de Stelling op het Hembrugterrein in Zaandam.
Reserveren via www.fortenvolverhalen.nl
UNESCO Werelderfgoed bij jou in je achtertuin: de Stelling van Amsterdam is een verdedigingslinie van 135 km rondom Amsterdam bestaande uit 42 forten, 4 batterijen en een groot aantal dijken en sluizen op een afstand van 15 tot 20 kilometer van Amsterdam met o.a. Fort bij Penningsveer, Fort bij de Liebrug, Fort Hoofddorp en Kunstfort bij Vijfhuizen. Kom eens kijken tijdens open dagen! www.stellingvanamsterdam.nl


Welkom bij Visspecialist De Dolfijn!
Al meer dan 40 jaar een begrip in IJmuiden en Haarlem. Visspecialist De Dolfijn is een visspeciaalzaak die het kwaliteitsidee op een hoog niveau uitdraagt en kenmerkt zich door een uitstekende service, vakkennis en productkwaliteit. Klantvriendelijkheid staat bij De Dolfijn hoog in het vaandel. Voor speciale gelegenheden is het mogelijk om op maat visschotels te maken. Daarnaast kun je hier ook terecht fondue, gourmet en barbecue pakketten. Alles kan geheel naar wens van de klant worden samengesteld.

Visspecialist De Dolfijn
Halkade 25, IJmuiden
www.ikwilvis.nl
info@ikwilvis.nl


Keep Calm and Get British
Van 7 tot en met 9 juli is Zandvoort aan Zee voor één weekend Brits. Met Britse races op het circuit, Britse gerechten in de horeca, een British Lifestyle markt, een Brits filmprogramma, Britse feesten en Britse sporten komt het beste dat Groot-Brittannië te bieden heeft voor even naar de Noord-Hollandse kustplaats.
De aanleiding voor het festival is drieledig. Allereerst is het festival een verbreding van het reeds bestaande British Race Festival, waarbij ook in het centrum en op het strand Britse activiteiten worden georganiseerd. Behalve het race festival vormt ook het 140ste jubileum van Wimbledon, het grootste tennistoernooi ter wereld, aanleiding stil te staan bij onze overzeese buren. Het derde ‘haakje’ wordt gevormd door de verschillende jubilea in het Britse Koningshuis.

De naam zegt het al: tijdens ‘British Festival: in a great British tradition’ staan Britse tradities centraal. Dus kom van 7-9 juli naar Zandvoort aan Zee en dompel je onder in de Britse cultuur.


Vers & gezonde vis voor een eerlijke prijs
EcoSeafood is gevestigd in de Haven van IJmuiden. Aan de Vissershaven, dé aanvoerhaven voor dagverse Vis vanuit de Noordzee.
 De visafslag van IJmuiden is nog geen 30 meter van de zaak verwijderd dus een versere aanvoer is niet mogelijk.
Onze groothandel importeert 3x in de week verse vis uit Italië: onder meer sardien, ansjovis, dorade, inktvis, zeebaars en een ruim assortiment schaal-en schelp dieren.
Dagelijks levert EcoSeafood u de vis en visproducten direct vanaf de afslag. Verser kan niet! De visproducten worden door ons verwerkt, gefileerd, vers en vakkundig ingepakt en klaargemaakt voor Horeca & Grootverbruik.
EcoSeafood is gespecialiseerd in Horeca en bijvangst. Doordat EcoSeafood duurzaam omgaat met de bijvangst die dagelijks gevangen wordt. Kunt u ook een steentje bijdragen aan onze mooie Noordzee. Vers, duurzaam en ontzettend gezond!


De Waterkoets neemt u mee voor de leukste boottochtjes door Haarlem en omgeving. Denk aan ons als u iets te vieren heeft (van familiereünie tot vrijgezellenuitje), een zakelijk evenement organiseert, of gewoon graag met vrienden geniet van een hapje en een drankje op de Haarlemse wateren. Catering op maat mogelijk, maar het is ook mogelijk uw eigen hapjes (en drankjes) mee te nemen aan boord.
De Waterkoets brengt de stijl van vroeger tot leven. Wij varen met twee prachtige historische boten: een authentieke, deels overdekte, zolderschuit die ruimte biedt aan maximaal 50 personen én een mooie salonboot waarop maximaal 12 personen comfortabel kunnen varen. Beide boten zijn op stahoogte en voorzien van een toilet, verwarming, comfortabele zitkussens en een iPod-aansluiting.
Tapas maaltijdboot

Als afsluiting van de (werk)dag of start van een avondje uit, ongedwongen met elkaar genieten op het water met een tapasmaaltijd erbij. U vaart met uw eigen groep anderhalf uur met ons mee door de binnenstad en omgeving van Haarlem. Ondertussen bieden wij het vrij drinkenarrangement aan, waarbij u kunt kiezen uit bier, wijn en frisdranken. Voor de tapasmaaltijd geniet u van een vers bereide tapas van de Spaanse delicatessen zaak; Spanish Harlem.

 

 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »