Caprera sluit het seizoen af met bijna 50.000 bezoekers

Van 1,5 meter en spatschermen tot een volle tribune
Na maanden van onzekerheid mocht Caprera op 17 juni eindelijk weer open. In eerste instantie voor 250 bezoekers, op 1,5 meter afstand van elkaar. Enkele weken later mochten er 450 bezoekers in, van elkaar gescheiden middels hoge spatschermen. Weer enkele weken later waren er 750 bezoekers welkom, nu zónder spatscherm maar mét een coronatoegangsbewijs. Bij de allerlaatste show van het seizoen had Caprera voor het eerst in twee jaar weer een volle tribune met maar liefst 1100 bezoekers die een ouderwets feestje bouwden bij Miss Montreal.
“Al met al was het een uitdagend seizoen” zegt directeur Lode van Piggelen. “Doordat de regels steeds last-minute veranderden was het voor ons bijna onmogelijk om vooruit te plannen. We hebben onze programmering wel drie keer volledig om moeten gooien. Maar uiteindelijk mogen we trots zijn op het resultaat: met maar liefst 124 voorstellingen hebben we 49.360 bezoekers een mooie avond of middag kunnen bezorgen. En dat is toch waar we het allemaal voor doen.”
 
Positieve reacties
“We kregen ontzettend veel dankbare en positieve reacties van zowel bezoekers als artiesten. Voor veel mensen was hun bezoek aan Caprera de eerste voorstelling sinds de uitbraak van corona. Dit was voor ons een enorme stimulans om steeds weer te zoeken naar wat mogelijk was binnen de geldende maatregelen” aldus van Piggelen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken traden de meeste artiesten twee keer per dag op. Verschillende artiesten maakten dit jaar hun debuut in Caprera: Dotan, Ruth Jacott, Wulf, Martijn Koning, Tino Martin, Fuse, Hippe Gasten en Snelle. “Door de introductie van een ‘vroege show’, waren er dit seizoen opvallend veel kinderen bij de popconcerten aanwezig. Dit is iets dat we er volgend seizoen zeker in willen houden.”
 
Samenwerking de Schuur
Samen met de Schuur organiseerde het openluchttheater Klein Caprera: tien zomerzondagen met jeugdtheater en aansluitende workshops in het bos. Hier kwamen bijna 3000 bezoekers op af. Dankzij steun van de Nolte Stichting en stichting Ruigrok kregen 500 kinderen en hun ouders de kans om gratis naar een jeugdvoorstelling in Caprera te gaan, die daar door hun financiële omstandigheden anders niet bij hadden kunnen zijn.  De première van ‘Eine Nacht in Venedig’ van Steef de Jong werd door de coronamaatregelen verplaatst van de Schuur naar Caprera en was 4 avonden volledig uitverkocht. Ook de gezamenlijke filmvertoningen in de buitenlucht werden wegens succes naar 4 avonden uitgebreid.
 
Herfstvakantie in het wandelpark
Het openluchttheater is in de wintermaanden gesloten, maar het wandelpark blijft gewoon geopend. Tijdens de herfstvakantie (16-24 oktober) is hier weer van alles te doen: voor ouders en kinderen is er een ‘avontuurlijke familiewandeling’, waarbij bezoekers met een boswachter het park in trekken. Voor theaterliefhebbers is er de bijzondere ‘wandelvoorstelling’ Woodland, die zich op verschillende plekken in het bos afspeelt. Kaarten voor deze activiteiten zijn te koop via www.caprera.nu
 
 
Foto: Miss Montreal in Caprera – ©Jaap Kroon

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK