Christian Müller-orgel klaar voor Haarlemse stadsorgelconcerten

Na een periode van acht maanden is de restauratie van het Christian Müller-orgel in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem voltooid. Het orgel zal voor het eerst klinken tijdens het eerste Stadsorgelconcert van 2022 op dinsdag 7 juni a.s. om 20.00 uur.

 

Alle frontpijpen van het beroemde Christian Müller-orgel zijn de afgelopen maanden voorzien van een nieuwe laag tinfolie en verguldsel. Het resultaat is oogverblindend en de grootste pijpen van het orgel klinken weer als vanouds. Stadsorganist Anton Pauw geeft een kijkje achter de schermen bij het restaureren van het orgel in deze video.

 

 

Het eerste Stadsorgelconcert op dinsdag 7 juni a.s. om 20.00 uur wordt verzorgd door stadsorganist Anton Pauw met medewerking van Kamerkoor Amsemble o.l.v. Benjamin Bakker. Het concert opent met de uitvoering van ‘Trois Chorals’ van César Franck. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat César Franck werd geboren. Een mooie aanleiding om de veelzijdigheid van het Müller-orgel te laten horen aan de hand van werken van één van belangrijkste Franse componisten uit de 19e eeuw.

 

Met dit concert is het Stadsorgelseizoen 2022 officieel geopend en zijn deze zomer weer iedere dinsdag en donderdag stadsorgelconcerten te bezoeken in de Grote of St.-Bavokerk, gegeven door gerenommeerde organisten als Frank van Wijk, Vincent Thévenaz, Kumi Choi en Ben van Oosten. Eén van de hoogtepunten is het concert op 13 september. Tijdens dit concert komt een verloren gewaand jeugdwerk van Hendrik Andriessen na lange tijd weer tot klinken: het Sonate ‘Da pacem, Domine’, gecomponeerd in 1913.

 

Wat Stadsorgelconcerten Haarlem
Waar Grote of St.-Bavokerk | Haarlem
Informatie en kaartverkoop www.philharmoniehaarlem.nl

 

 

Foto © pxl.store / Shutterstock

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK