Concert OHI-MÉ! door Haarlem Voices op 10 februari in Overveen

In een tijd waarin de wereld zoveel verwoesting, verharding en verdriet kent, is het soms moeilijk om de liefde nog te voelen. Maar we kunnen erover zingen. Haarlem Voices zoekt met het rijkgevulde Ohi-Mé! de verbinding. Met elkaar. Met de muziek. Met de luisteraar.

 

Programma

Liefde en muziek; bestaat er een betere combinatie in de kunsten? De liefde is een onuitputtelijke inspiratiebron geweest voor de meest mooie en aangrijpende muziek door de eeuwen heen. Vele composities bestaan bij de gratie van de liefde. Maar omgekeerd is de muziek ook dienstbaar aan de liefde geweest. Muziek is als vehikel ideaal gebleken voor het overbrengen van de (ware) liefde. Juist muziek kan de verschillende emoties die liefde met zich meebrengt verklanken en invoelbaar maken. Meerdere vormen en stadia van liefde zijn door de eeuwen heen bezongen en juist dit inspireerde Haarlem Voices bij het samenstellen van dit programma.

 

Het werd een zoektocht naar de ware aard van de liefde en de hoop die voortvloeit uit de kracht van liefde. Maar ook de donkere kanten van de liefde: onbeantwoorde liefde en verlies van de liefde en het lijden (en ons beklag) dat daarmee gepaard gaat. Kortom, een zoektocht naar een diamant met vele facetten. In de verschillende facetten staan twee grotere werken centraal: de Lamentationes Ieremiae Prophetae (Klaagliederen), getoonzet door Alonso Lobo (1555-1617) en de madrigalen uit de Sestina van Monteverdi. Het concert wordt afgesloten met een positieve benadering van de liefde in ‘The Gallant Weaver’ van James MacMillan.

 

Haarlem Voices
Sinds zijn oprichting in 2006 is Haarlem Voices een enthousiast en gedreven koor dat streeft naar kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen onder de bezielende leiding van Sarah Barrett.

 

Concertinformatie

Zaterdag 10 februari  |  20:00 – 21:30 uur

Onze Lieve Vrouwekerk | Korte Zijlweg 7, Overveen

Ticketprijzen: Regulier €15,00 (vvk: €2,50 korting)  |  13-18 jaar, studenten en HaarlemPas (tonen aan de deur) €10,00  |  t/m 12 jaar gratis

Door: Haarlem Voices  |  Onder leiding van: Sarah Barrett

www.haarlemvoices.nl

info@haarlemvoices.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK