Concert ‘Tussen de goden’ door Hasbo Haarlem 11 februari

‘Tussen de goden’ is de titel van het winterconcert van het Haarlems Symfonisch Blaasorkest (Hasbo) op 11 februari in de Oosterkerk in Haarlem. Griekse mythen, Bijbelse taferelen passeren de revue, met soliste Nadja Spooren op panfluit.
 
 
Programma
Het orkest onder leiding van Misha Sporck laat werken horen uit perioden van barok tot romantiek. Onder andere bekende ouvertures zoals Prometheus van Beethoven, Orpheus in de Onderwereld van Offenbach maar ook het niet vaak uitgevoerde, maar prachtige werk Nachklänge von Ossian, van de Deen Niels Gade.
Panfluitiste Nadja Spooren speelt met het orkest het Concerto voor hobo van Corelli, Meditation from Thaïs, van Massenet en het wervelende Hora Staccato van Dinicu.
Nadja Spooren (1983) is een klassiek geschoold panfluitiste. Ze studeerde in 2010 af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Matthijs Koene, met een focus op oude muziek en hedendaags klassiek. Ze heeft zich verder gespecialiseerd in muziek voor het jonge kind aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Stichting Muziek met het Jonge Kind. Het Hasbo legt zich als blaasorkest toe op het spelen van met name klassieke muziek.
 
Het concert is op 11 februari in de Oosterkerk, Zomerkade 165 in Haarlem en begint om 15.00 uur. Kaarten à 15 euro zijn te koop aan de zaal of via https://www.hasbo.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK