Concertgebouw streamt Matthäus-Passion

Vrijdagavond 3 april zendt het Concertgebouw in Amsterdam op internet en Facebook een opname uit van Bachs Matthäus Passion. Het gaat om een registratie van een uitvoering door het Concertgebouworkest onder leiding van Iván Fischer.

Volgens het Concertgebouw is de Matthäus Passion onlosmakelijk verbonden met het Concertgebouw en het Concertgebouworkest. In de aanloop naar Pasen zou het werk dertien keer in verschillende uitvoeringen klinken in de Grote Zaal. “Met de concertstream van de geliefde Matthäus in een onvergetelijke uitvoering hopen gebouw en orkest het publiek in Nederland en heel Europa een hart onder de riem te steken”, schrijft het Concertgebouw.

De stream is onderdeel van een initiatief waar ook vijftien andere vooraanstaande Europese klassieke concertzalen aan meedoen. Zo werden de afgelopen dagen ook opnames van Tsjaikovski’s Vijfde symfonie en Petroesjka van Stravinsky vertoond en is vandaag Beethovens Vijfde pianoconcert door het Gewandhausorchester Leipzig vanuit het Konzerthaus Dortmund aan de beurt. “Als concertzalen van Europa wilden we samen iets doen. Met dit initiatief nodigen wij het publiek uit om samen met ons vanuit huis een muzikale reis door Europa te maken”, zegt initiatiefnemer Andrew Manning.

https://www.concertgebouw.nl

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK