CONNECT! 22 november Theater De Liefde, Haarlem

CONNECT! is een initiatief van violiste Laura Oomens, artistiek leider van het succesvolle Close-up Classics, dat zich ten doel stelt klassieke muziek dichter bij de mensen te brengen. Laura’s missie is om mensen met elkaar te verbinden via muziek. Daaruit is CONNECT! ontstaan: een serie van drie muziekevenementen, die via verschillende muziekstijlen de nadruk op muzikale overeenkomsten wil leggen in tijden van verdeeldheid en polarisatie.

 

Een avondje CONNECT! wordt gemaakt door professionele internationale en Haarlemse musici en is bedoeld voor iedereen die van muziek houdt en ervoor open staat om grenzen te verleggen. We verbinden muziekgenres aan elkaar, van klassiek tot rap, van folk tot levenslied en opera. Zo is er voor ieder wat wils en ook voor ieder wat nieuws. Onze speciale aandacht gaat uit naar jongeren uit Haarlem en omgeving die niet vanzelf in aanraking komen met dit soort evenementen, en via deze weg uit hun bubbel komen. Connect! moedigt aan om buiten de lijntjes te kleuren, hokjes om te gooien en grenzen te verleggen.

Op 22 november gaan we in Theater de Liefde in Haarlem het Nederlandse levenslied vieren, gezongen door de Haarlemse volkszanger Dean Molenaar. Daarbij leggen we de link met opera, vertolkt door de rijzende operaster Maya Yahav Gour. Maryana Golovchenko, bekend door o.a. Podium Witteman zingt Oekraïense volksliedjes. Dit is onze tweede editie binnen de serie van drie, de laatste staat gepland voor 2023.

 

 

Voor dit evenement introduceren wij voor het eerst tandemtickets: Iemand met een grotere portemonnee koopt een tandemticket en financiert daarmee naast zijn eigen kaartje ook een ticket voor iemand die dit avondje uit niet uit eigen middelen kan betalen. Want: muziek is voor iedereen! Zo hopen wij bij te dragen aan de zo broodnodige sociale en culturele verbinding onder de bewoners van de stad Haarlem. Dat vinden wij van groot belang, zeker in deze tijd na de coronapandemie, deze tijd van oorlog, deze tijd van vluchtelingen.

 

Prijzen zijn € 25,00 normaal tarief; € 15,00 jongeren tot 30 jaar. Een tandemticket kost € 40,00, waarvan € 15,00 naar een ticket voor een minderbedeelde gaat. Het verdelen van dit tweede ticket geschiedt door de organisatie.

 

Tickets via www.connect-haarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK