Creatieve wedstrijd Noord-Holland: Maak de zomer

Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af en houd je schilderspullen in de aanslag. Nederlandse provincies dagen hun inwoners uit met een creatieve wedstrijd: Maak de zomer. Ook Noord-Holland doet mee. Dat deze regio barst van creatief talent blijkt wel uit de vele inzendingen voor de wedstrijd. Met 15 procent van de inzendingen zit Noord-Holland momenteel in de kopgroep. De wedstrijd is onderdeel van iktoon, Maand van de Amateurkunst. Op 30 juni wordt bekend gemaakt wie de beste amateurkunstenaar van Nederland is.

 

Komt de beste amateurkunstenaar van Nederland uit Noord-Holland?
Deelnemen aan de iktoon-challenge kan nog tot 23 juni. Upload via iktoon.nl een foto of korte video van je kunsten met het thema ‘Maak de zomer’ en deel deze op social media met #iktoon #noord-holland #maakdezomer. Uit elke provincie worden vervolgens de beste inzendingen geselecteerd. Een jury bestaande uit muzikant Thijs Boontjes, breakdancer Redo (winnaar van de prestigieuze dansprijs De Zwaan) en presentatrice Mandy Woelkens kiest de winnaars op 30 juni. Een eervolle vermelding gaat uit naar de inzending met de meeste publieksstemmen.

 

Wedstrijdregels

  • Meedoen kan tot 23 juni
  • Alle creatieve uitingen zijn welkom
  • Thema is ‘Maak de zomer’. Schrijf jouw zomerlied, schilder je dromen, breng een ode aan vakantieliefdes of zwoele zomeravonden. Leef je uit!
  • Alleen of als groep, bijvoorbeeld met je huisgenoten, buren of zangkoor
  • Of je nou net begonnen bent of al jarenlange ervaring hebt, iedereen is welkom om mee te doen
  •  

Op www.iktoon.nl vind je meer informatie over deelname aan iktoon 2020.

 

Op de foto:

David werkt als freelance tekstschrijver en logo-ontwerper in Haarlem. Deze bezige bij heeft een zoontje van bijna vijf jaar en werkt als vrijwilliger bij de dierenambulance. Toch houdt hij nog tijd over voor zijn passie: muziek maken. “Het is echt een uitlaatklep. Ik raad iedereen aan iets creatiefs te gaan doen, het kan je zoveel brengen!”

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK