Dansvoorstelling FADO op 11 april in Schouwburg de Meerse Hoofddorp

De dansvoorstelling FADO is gebaseerd op het Portugese levenslied, de fado. In het begin van de 19e eeuw werden de liederen vooral in de kroegen in de havens gezongen. Fado is een expressie van verdriet en verlangen naar dat wat verloren is gegaan. Het geeft stem aan de eigenaardigheid van het onzekere leven: afscheid, droefheid, geloof, ontrouw, de schreeuw om vrijheid, maar ook de hoop en liefde voor elkaar. De passionele, soms droevige fadomuziek is onlosmakelijk verbonden met Portugal en neemt een bijzondere plek in in het leven van de Portugezen.
In de dansvoorstelling FADO geeft choreograaf Vasco Wellenkamp uitdrukking aan de grilligheid van het lot en de menselijke passies. Vasco Wellenkamp over FADO:

Mijn choreografische visie op de fado is vrij van letterlijke illustratie. De poëtische emotie van de thema’s van de fado is het basismateriaal van mijn werkproces. De ruimtelijke invulling kan beantwoorden aan de obscure geometrie van de donkere steegjes en schaduwrijke taveernes van Lissabon, maar kan ook een raam zijn, met uitzicht over de helderheid van een naamloze plaats.

FADO is een coproductie van het Internationaal Danstheater met Companhia Portuguesa de Bailado Contemporaneo (CPBC) uit Lissabon, Portugal. FADO wordt muzikaal live compleet gemaakt door de Portugese Fado zangeres Carla Pires en haar gitaristen.

Op 11 april is de dansvoorstelling te zien in Schouwburg de Meerse in Hoofddorp. Voor de gehele speellijst kunt u terecht op internationaaldanstheater.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK