De Vijfhoekkunstroute

De Vijfhoekkunstroute is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij inmiddels ruim 100 kunstenaars uit Haarlem en omgeving exposeren in de bijzondere wijk de Vijfhoek.

In de Vijfhoek stap je uit de hectiek van de werkelijkheid en in het vakantie-gevoel van kleine straatjes, unieke winkeltjes, terrasjes, potten vol planten, sfeer en gezelligheid en, zéker tijdens de kunstroute, ook vol kunst. Kunst in de vele opengestelde ateliers, in het Proveniershof, de Kunstkelder, de Nieuwe Kerk maar ook in heel veel winkels, restaurants en gastruimtes bij mensen thuis. Door de hele wijk valt veel te zien, te beleven en te genieten.

De opening van dit evenement is op vrijdag 22 mei, om 20.00 uur in de Kunstkelder aan de Drossestraat, waarna een optocht met muziek, dans en artistieke vlaggen naar de Nieuwe Kerk trekt waar om 20.30 uur een performance van “House for Art” de opening bekroond.

In de Nieuwe Kerk is tevens een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers te zien en in het Proveniershof is een expositie-plein ingericht met beschilderde deuren, waarmee de broodnodige sponsors van deze happening dit jaar kunstzinnig in het zonnetje worden gezet.

Ook op zaterdag, zondag en maandag zal op verschillende plaatsen een performance te zien zijn en kunt u deelnemen aan spectaculaire rondleidingen. Verder zijn er diverse muzikale acts. De Vijfhoekkunstroute is zeer de moeite waard.

Genoeg te horen, te zien en te kijken tijdens de ongetwijfeld zonnige Pinksterdagen in de Vijfhoek, dagelijks tussen 12 en 17 uur!

www.vijfhoekkunstroute.nl

5hoekkunstroute

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK