Doe mee met Thijs Boontjes’ Grootste Dans- en Showorkest van Nederland

Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af of warm die stembanden op. Op maandag 1 juni om 20.00 uur viert muzikant Thijs Boontjes deze unieke zomer door op te treden, samen met het grootste Dans- en Showorkest dat Nederland ooit heeft gekend. Om dit live concert te realiseren roept Boontjes iedereen op om mee te doen via Zoom en social media. Door mee te dansen, zingen en muziek te maken. Andere creatieve uitingen zijn ook van harte welkom. Boontjes schreef het nummer ‘Alles Wat Ik Kan’ speciaal voor de aftrap van iktoon, Maand van de Amateurkunst om de bijzondere vijfde editie te vieren. Meer informatie en inschrijven voor het Grootste Dans- en Showorkest kan via www.iktoon.nl.

 

‘Juist in deze tijd wordt het belang van kunst en cultuur massaal onderstreept. Creatieve activiteiten brengen plezier, troost en afleiding. Het verrijkt en verbindt mensen met elkaar. Daarom starten we iktoon dit jaar met een optreden van het ‘Grootste Dans- en Showorkest’ van Nederland,’ aldus Bart van Meijl, voorzitter Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO), een van de partners van iktoon.

 

 

Doe mee!
Deelnemen is eenvoudig en gratis. Iedereen kan zich, via www.iktoon.nl, aanmelden voor het orkest. Op maandag 1 juni vindt het optreden om 20.00 uur plaats via Zoom, én livestream via Instagram en Facebook.

 

Online Dans- en Show Masterclasses
Geen écht live concert zonder generale repetitie. Daarom vinden op woensdag 20 mei en woensdag 27 mei om 20.00 uur gratis online Dans- en Show Masterclasses van Thijs Boontjes plaats via het platform Zoom. Leer het lied meespelen en meezingen, ontmoet honderden mede-orkestleden en amateurkunstenaars, doe inspiratie op en heb vooral veel lol samen.

 

Iktoon 2020
Ieder jaar tonen duizenden creatievelingen verspreid over ruim honderddertig gemeenten hun kunsten. Van beeldhouwen tot muziek maken en vloggen. De campagne ‘iktoon – kunst van iedereen’ heeft als doel de samenleving te enthousiasmeren voor actieve kunst- en cultuurbeoefening. En om hun kunsten te delen. Want kunst en cultuur dragen bij aan de geestelijke en fysieke gezondheid. Dit vijfde jaar is net wat anders dan normaal. Met beperkte toegang tot kunstencentra, buurthuizen, muziek- en dansscholen én het verbod op grote evenementen viert iktoon de creativiteit dit jaar grotendeels vanuit huis. Dat doen we met het Grootste Dans- en Showorkest van Nederland en de wedstrijd ‘Beste Amateurkunstenaars van Nederland’. Op www.iktoon.nl vind je meer informatie over deelname aan iktoon 2020.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK