Een ode aan Club RoXY op Pinksterzondag in Paradis

Op Pinksterzondag, 19 mei 2024, wordt in Paradiso een ode gebracht aan Club RoXY: in de nacht vindt het Oud Hollandsch Acid Feest plaats en op de vooravond presenteert Joost van Bellen zijn nieuwe semi-autobiografische roman ‘Fenix’. In de jaren negentig was de Amsterdamse RoXY een van de belangrijkste clubs in de Nederlandse house- en technoscene, totdat de nachtclub 25 jaar geleden in vlammen opging.

 

Oud Hollandsch Acid Feest 

Het Oud Hollandsch Acid Feest (OHAF) brengt op zondagnacht 19 mei een ode aan Club RoXY, de nachtclub waar het feest anno 1990 voor het eerst werd georganiseerd. Al meer dan twintig jaar vindt het OHAF plaats in Paradiso. Tijdens deze editie brengen originele RoXY-dj’s als K.C. the Funkaholic, Groovemaster Johnson, Ardy B, Remy Unger, Joost van Bellen en Paul Jay een muzikaal eerbetoon aan hun geliefde club. Bezoekers van OHAF krijgen met hun ticket ook toegang tot de boeklancering van Joost van Bellens ‘Fenix’ eerder op de avond.

 

Boekpresentatie ‘Fenix’
Op de vooravond van het OHAF zal vanaf 20.00 uur in Paradiso ‘Fenix: van het vuur, het vuur’ plaatsvinden: een multidisciplinaire ode aan Club RoXY met muziek, spoken word, videokunst, performance art en fotografie.

Middels een crowdfunding op voordekunst.nl haalde Van Bellen ruim 15.000 euro op voor de financiering van Fenix. Van Bellen: ”Met ‘Fenix’ zal ik het verhaal levend houden, strijden tegen xenofobie en de fakkel overdragen aan jongere generaties.”

 

Oud Hollandsch Acid Feest

Een ode aan Club RoXY 

Zondag 19 mei 2024
Paradiso
Tickets: early bird 38,50 euro, regular 45 euro (inclusief servicekosten & daglidmaatschap)

Meer informatie

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK