Eerste namen Super-Sonic Jazz Festival 2024

Van woensdag 13 t/m zondag 17 november 2024 vindt de achtste editie van het Super-Sonic Jazz Festival plaats in Paradiso, De Duif en de Vondelkerk in Amsterdam. Vandaag kondigt het vijfdaagse festival de eerste namen aan waaronder B. Cool-Aid, Butcher Brown, Emma-Jean Thackray, Lander & Adriaan, Lakecia Benjamin en Venna. De kaartverkoop start vrijdag 7 juni 2024. Meer informatie is te vinden op de website van Super-Sonic Jazz en de website van Paradiso.

 

Muziekplatform Super-Sonic Jazz richt zich op het stimuleren en promoten van vernieuwende jazzartiesten. Naast het organiseren van het jaarlijkse Super-Sonic Jazz Festival, brengt het platform muziek uit op hun onafhankelijke platenlabel en organiseert Super-Sonic Jazz het hele jaar door concerten en jamsessies in samenwerking met partners als Paradiso. Het jaarlijkse festival vond voor het eerst plaats in 2017, bekende namen als Thundercat, Robert Glasper, Nubya Garcia, Ezra Collective, Kokoroko, Sons of Kemet, Steve Lacy, Domi and JD Beck, Yussef Dayes, Moses Sumney en Hiatus Kaiyote sierden sindsdien al eens het affiche.

 

Super-Sonic Jam

Super-Sonic Jazz is een stichting en heeft als hoofddoel het stimuleren van lokaal talent. Sinds 2024 organiseert het platform maandelijkse jamsessies in het Skatecafe in Amsterdam Noord onder de noemer Super-Sonic Jam. Het concept is ooit spontaan ontstaan in de Kelder van Paradiso tijdens het jaarlijkse festival. Bij deze informele jamsessies verzamelden muzikanten en bezoekers zich om samen geïmproviseerde muziek te maken. Afgelopen zaterdag 1 juni 2024 vond er een uitverkochte XL-editie van het concept plaats in en rondom Skatecafe. Tijdens deze avond kwamen ruim 1200 bezoekers samen om te eten, drinken, muziek te maken en tot diep in de nacht te dansen op hedendaagse jazz. Tijdens het festival in november vindt er wederom een jamsessie plaats, deze keer in het midden van de Grote Zaal van Paradiso.

 

Het programma van Super-Sonic Jazz Festival 2024 tot nu toe:

 

Woensdag 13 november · Vondelkerk
Samora Pinderhughes

Donderdag 14 november · De Duif
Brandee Younger & Sophye Soliveau

Vrijdag 15 november · Paradiso
B. Cool-Aid (Ahwlee & Pink Siifu) with special guests: DJ Harrison, Jimetta Rose & V.C.R · Venna · Oreglo · Salimata · Brintex Collective

Nachtprogramma:
We Love Disco with Arp Frique & The Perpetual Singers

Zaterdag 16 november · Paradiso
Butcher Brown · Emma-Jean Thackray · Lakecia Benjamin · Lizzie Berchie · ROSEYE · Greg Foat 

Nachtprogramma:
Higherlife Collective x Gallowstreet

Zondagmiddag 17 november · Paradiso
Ripples

Zondagavond 17 november · Paradiso
Bird’s Nest · Lander & Adriaan · Sons of Jumira · Siegfried Hart · Super-Sonic Jam 

 

De reguliere verkoop start vrijdag 7 juni om 10:00 uur. Dag- en nachttickets zijn verkrijgbaar vanaf €15, er zijn ook weekend- en weekpasse-partout tickets zijn te koop vanaf €85 (beide incl. servicekosten, excl. Paradiso lidmaatschap) via de ticketshop van Paradiso.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK