Finale Zonneprijs donderdag 6 juni in Paradiso

Na een succesvolle eerste editie, waarbij de Amsterdamse rapper Elmer als winnaar uit de bus kwam, wordt het tweede jaar van talentcompetitie Zonneprijs op 6 juni 2024 afgesloten met een feestelijke finale in Paradiso. De Zonneprijs-competitie biedt een podium voor opkomend lokaal indietalent. De acht voorrondes hebben plaatsgevonden tussen oktober 2023 en mei 2024. Zonneprijs wordt gepresenteerd door Paradiso en Stichting Indiestad en gesteund door Stadsherstel Amsterdam. 

 

De lat ligt hoog sinds de onconventionele hiphopartiest Elmer in 2023 de hoofdprijs won en een explosieve groei doormaakte. Ze deed mee aan de Slimste Mens en stond op de voorpagina van Volkskrant Magazine. Met optredens op grote festivals zoals Lowlands en Pukkelpop en meerdere concerten in Paradiso is haar populariteit ongekend gestegen.

De tweede editie van Zonneprijs ging van start op 5 oktober 2023. Uit honderden aanmeldingen zijn in totaal veertig veelbelovende bands en artiesten geselecteerd, die tijdens acht maandelijkse voorrondes hebben gespeeld in ’t Zonnehuis.

Een wisselende jury van muzikanten en muziekprofessionals heeft vervolgens per voorronde één artiest of band gekwalificeerd voor de finale op donderdag 6 juni 2024 in Paradiso. Tijdens deze finale strijden in totaal acht deelnemers voor de titel Winnaar Zonneprijs 2024 en een geldbedrag van 10.000 euro.

 

Finalisten Zonneprijs 2024:
Doubland, Cardigan Inn, Nat Bed, Chris Richter, Zo Lief, Hiqpy, Chrysalis, LNDE

De deelnemers krijgen tevens media-aandacht, steun en advies vanuit Paradiso en Indiestad. Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van acht optredens van de nieuwste en meest gewilde muzikale acts van dit moment, nét voor hun grote doorbraak.

 

Finale Zonneprijs
Donderdag 6 juni 2024
Paradiso Amsterdam (Grote Zaal)

Deuren open: 18:00 uur
Aanvang: 18:30 uur

Kijk voor tickets en meer informatie op www.paradiso.nl

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK