Frans sferen in Theater De Liefde

Drie laureaten van het Prinses Christina Concours trakteren zondag 2 april in Theater De Liefde in Haarlem op een concert in Franse sferen. De veelzijdige accordeonist Dirk Overbeek begeleidt sopraan Elisa Maayeshi en pianiste Katie Yao Morgan bij de mooiste Franse chansons. De musici zijn alledrie winnaars van het Prinses Christina Concours, traden op in de Classic express en waren eerder als ‘jonge helden’ te zien in Podium Klassiek. Het concert wordt georganiseer door Soroptimistclub Haarlem-Kennemerland, met medewerking van Theater De Liefde.
 
 
Dirk Overbeek laat in alles wat hij doet de veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. Zo speelt hij Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen. Daarnaast is hij regelmatig in het theater te vinden als muzikant in (muziek)theatervoorstellingen, en arrangeert en dirigeert hij ook bij tijd en wijle. In 2021 is Dirk afgestudeerd van het ArtEZ Conservatorium richting Jazz & Pop Accordeon, met een 9,5.
 
Liefde voor muziek
De liefde voor muziek en theater begon voor Elisa Maayeshi al op jonge leeftijd. Vanaf haar 15e ging ze wekelijks naar het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar ze les kreeg van Claudia Patacca. Toen ze haar vwo-diploma haalde, vertrok ze naar Amsterdam om bij Sasja Hunnego aan het Conservatorium van Amsterdam te studeren. Inmiddels zit zij in haar vierde jaar. Ze maakte haar oratoriumdebuut vorig jaar met de Mis in C van L. Beethoven in Medemblik.
 
Katie Yao Morgan (2000) is van Brits-Chinese origine en begon met pianospelen toen ze 4 was. Ze ging vanaf 2010 naar de Yehudi Menuhin School in Engeland waar ze studeerde met Marcel Baudet. In 2011 won ze een tweede prijs bij de Pianist of the North Competition en in 2014 ontving ze ‘Mention of Honor’ in de International Piano Competition in Enschede. In 2016 kreeg Katie het Diplôme de Jeune Espoir tijdens de Adilia Alieva Competition in Annemasse. Ze heeft gespeeld op het Wimbledon Festival en getoerd door het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2018 studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam met Frank Peters.
 
100xTrees4Life
De opbrengst van het concert komt ten goede aan het project 100xTrees4Life van de Unie van Soroptimistclubs Nederland. Met dit project willen we 1000 vrouwen in Ghana helpen om bomen te planten en te onderhouden om zo voedsel te verbouwen en een inkomen te verwerven.
 
> Zondag 2 april,15.30 uur
> Theater De Liefde, Begijnhof 10 in Haarlem
> Kaarten á € 25,- (inclusief een drankje) zijn verkrijgbaar via:  www.ticketkantoor.nl/shop/fransesferen

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK