Haarlems koor Blue Moon in de opera ‘J.S. Bach – De Apocalyps’ in de Stadsschouwburg

J.S. Bach – De Apocalyps vertelt het waargebeurde verhaal van de Nederlander Jan van Leyden en laat zien dat actuele thema’s als populisme en polarisatie niet alleen van deze tijd zijn, maar al eeuwen spelen. Om deze thema’s meer te laten leven onder jongeren en volwassenen heeft operagezelschap OPERA2DAY lokale scholen en koren betrokken door ze actief onderdeel uit te laten maken van de opera. Het Haarlemse koor Blue Moon werkt daarom aan de proloogscène, die in de foyer van de Stadsschouwburg wordt gespeeld.

 

Methodacting om thematiek over te brengen
Het deelnemende koor studeert het lied van de protestscène met hun eigen dirigent in. Een theaterdocent bezoekt Bue Moon in de week voor de uitvoering om via theaterspeloefeningen een echte, overtuigende protestscène bij het lied te maken. Daarnaast gaan de koorleden in gesprek over hun eigen ervaringen met polarisatie en radicalisering en wordt de link gemaakt met de protestscène en de actualiteit: de koorleden benaderen de protestscène als ware method actors.

 

Blue Moon
Blue Moon is in 1993 opgericht door Harry Habets en hij is tot op heden dirigent, pianist en arrangeur van het koor. De afgelopen 30 jaar heeft het koor muziek gezongen van Piazzolla tot Waits, eigen werk op teksten van Slauerhoff en Campert en nog veel meer.

 

Wat Blue Moon verzorgt de proloogscène bij de opera J.S. Bach – De Apocalyps
Waar Stadsschouwburg Haarlem – Wilsonsplein 23
Wanneer 21 januari – 19:40 uur
Informatie en kaartverkoop www.stadsschouwburghaarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK