Heerlijke kerst in Haarlemse Philharmonie en Stadsschouwburg

Nog meer dan normaal hullen de Haarlemse Stadsschouwburg en Philharmonie zich tussen 19 en 28 december in kerstsferen. De Philharmonie maakt zich extra op vanwege de komst van het Glazen Huis en is vrijwel dagelijks geopend om de vele bezoekers aan Haarlem een rustpunt te bieden. In de Blauwe Zaal is appelgebak met slagroom en natuurlijk warme chocolademelk te verkrijgen en de vele toiletten in de Philharmonie draaien deze dagen op volle toeren. Natuurlijk zijn er ook speciale kerstprogramma’s en een gratis toegankelijke tentoonstelling van Fjodor Buis met prachtfoto’s van vrouwelijke singer songwriters

Van Karin Bloemen tot Frommermann tijdens de kerst

De Philharmonie is tijdens Serious Request een ideale ruimte om even weg te zijn van de drukte rond het Glazen Huis.

En dat op 1 minuut lopen van de Grote Markt. Ook is er de mogelijkheid voor wc-bezoek en een kijkje te nemen bij de gratis toegankelijke fototentoonstelling van Fjodor Buis met als titel: ‘Lijfliedjes’. Fjodor Buis heeft de afgelopen jaren vrouwelijke singer songwriters gefotografeerd, variërend van Wende tot en met Frederique Spigt. Via een speciale app worden de foto’s ook begeleid door liedjes van de desbetreffende artiesten.
Maar natuurlijk presenteren de Stadsschouwburg en Philharmonie ook hun traditionele kerstprogramma’s. Op tweede kerstdag om 14.30 uur brengt Nederlands beste a capella ensemble Frommermann een heerlijk kerstprogramma in de Philharmonie met onder andere de Kerst Hit van 2014 ‘A Perfect Christmas’ van Fons Merkies. Een mooie aanloop naar de kerst is natuurlijk ook het traditionele ‘Weihnachtsoratorium’’ op zaterdag 20 december om 19.30 uur in de Philharmonie van de wereldvermaarde Nederlandse Bachvereniging. Kerst op zijn Afrikaans is te beleven op vrijdag 19 december, een enorm koor Cape Town Opera Chorus uit Zuid-Afrika zingt opera hits, gospels en natuurlijk kersliederen, dit onder de noemer ’African Angels’. Karin Bloemen staat op woensdag 17 december in de Stadsschouwburg met een hilarische kerstshow. Zij wordt geassisteerd door Irene Moors, Margreet Spijkers en Leona Philippo.

Frommermann foto © podiumradio4

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »