Het Dolhuys Concert is terug!

Na het succes van eerdere edities organiseert de Stichting Singelconcerten in samenwerking met Museum van de Geest voor de vierde keer het Dolhuys Concert!

 

Het Dolhuys Concert is een openluchtconcert voor de buurt en de stad Haarlem en is gratis te bezoeken. Het concert vindt plaats op 17 september 2022 om 20:00 uurop het prachtig gelegen terras van Museum van de Geest | Dolhuys, midden in stadspark de Bolwerken.

Het programma biedt klassieke muziek op een toegankelijke manier. Onder leiding van Albert Bonnema wordt er gezongen en gemusiceerd op hoog niveau door zowel bekende als aanstormende, jonge talenten. Onder andere finaliste van het Internationaal Vocalistenconcours Irene Hoogveld, Haarlemse sopraan Sabine Weber en jong talent Ileana Termini van het conservatorium Amsterdam passeren de revue.

 

 

Musici

Bekende Nederlandse zangers zoals Sabine Weber, Frans Fiselier en Albert Bonnema treden voor je op. Jong talent en saxofonist Ileana Termini komt uit Napels en studeert aan het Sweelinck Conservatorium In Amsterdam. Frans Fiselier is een bekend opera- en oratoriumzanger en is als hoofdvakdocent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Marijn Mijnders is concertmeester in het Koninklijk Concertgebouworkest en is de violiste van het gezelschap. De van oorsprong Britse pianist, dirigent en componist Andrew Wise zit achter de piano. En vrouwenpopkoor Cero Dos Tres uit Haarlem brengt een energiek optreden met een mix van pop, jazz en soul.

 

Dolhuys Concert historie

Van 2015 t/m 2018 vond het Dolhuys Concert ieder jaar plaats op het terras van Museum van de Geest | Dolhuys. Het openluchtconcert is gratis te bezoeken en biedt klassieke muziek op een toegankelijke manier. Het concert is bedacht door Albert Bonnema, artistiek leider van de Stichting Singelconcerten. Bonnema woont in Haarlem en heeft een internationale carrière. Door de renovatie van het museum en de pandemie kon het concert van 2019 t/m 2021 niet doorgaan.

 

Museum van de Geest

Museum van de Geest is gefascineerd door het kunstwerk tussen je oren. Want niets is zo divers, uniek, krachtig en tegelijkertijd zo kwetsbaar als de menselijke geest. Door middel van de kunst- en cultuurprogramma’s maakt het museum mentale gezondheid bespreekbaar. Het museum staat voor een samenleving waarin iedereen gehoord en gezien wordt en mee mag doen.

Het museum heeft een historische vestiging in Haarlem, Museum van de Geest | Dolhuys, dat de kracht en kwetsbaarheid van de menselijke geest in beeld brengt. Centraal staat de bezoeker zelf, die in de onlangs vernieuwde museumbeleving zijn eigen geest onder de loep neemt aan de hand van persoonlijke verhalen, wetenschap en levensvragen, in combinatie met hedendaagse kunst.

Het museum heeft een tweede locatie in Amsterdam, Museum van de Geest | Outsider Art in Amsterdam. Dat is een kunstvorm gemaakt door mensen die gezien worden als outsiders van de kunstwereld en vaak ook van de maatschappij. Via het werk tonen ze hun binnenwereld zonder bezig te zijn met wat de buitenwereld daarvan vindt. Museum van de Geest | Outsider Art is gevestigd aan Amstel 51, in het kunstpaleis waar zich ook het Amsterdam Museum en de Hermitage Amsterdam bevinden. 

Museum van de Geest heeft onlangs de European Museum of the Year Award 2022gewonnen. Het European Museum Forum reikt de prijs jaarlijks uit aan een museum dat bijdraagt aan een beter begrip van de wereld en dat tevens vernieuwend is en museale standaarden verlegt. En op 17 september verleggen we dan ook nog de muzikale standaarden.

Het concert is gratis en reserveren is niet nodig. Wil je vooraf het museum bezoeken? Dan kun je hier alvast een tijdslot reserveren.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK