Ian Siegal en Richville in Haarlemse Bluesclub

De Haarlemse Bluesclub presenteert twee bijzondere acts op hun podium. Allereerst de befaamde Engelsman en wereldburger Ian Siegal. Hij zal een solo-optreden doen, waarin hij zijn publiek als een gids meeneemt op reis naar een prachtige combinatie van ‘bestemmingen’ in de stijlen binnen de rootsmuziek: blues, gospel, folk, country, soul.

Siegal heeft anno nu maar liefst 23 (!) awards op zijn naam staan en Mojo noemde hem al eens ‘UK’s best kept secret’. Zijn solo-optredens, doorspekt met passie en diepgang, zijn zeer indrukwekkend. Siegal is een rasmuzikant, verteller en entertainer in hart en nieren en speelt geen show hetzelfde. Hij improviseert waar je bij staat. En hij is in vorm. Een parel.

 

Support act Richville:

Richville is een nieuw project van zanger/gitarist Richard van Bergen en drummer J J Goossens. De muziek van het duo kan omschreven worden als ongepolijst en stripped-down. Geïnspireerd door de periode waarin de Blues overging van akoestisch naar elektrisch.

 

Richville is een mix van trance-achtige Delta Blues en funky New Orleans second-line ritmes. Blues was oorspronkelijk vooral dansmuziek. Spelend als two-man band legt Richville de focus dan ook op de essentie van deze krachtige en tijdloze muziek: de groove!

In de Tub Thumper studio van Bird Stevens nam Richville hun debuut CD op. Deze CD kwam in september 2019 uit op Tub Thumper Records.

 

Haarlemse Bluesclub

Zaterdag 18 januari

Meer informatie: https://www.haarlemsebluesclub.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »