JazzFest Minifest gaat op zondag 2 januari live!

JAZZFEST MINIFEST || LIVESTREAM
BIMHUIS || ZO 2 JANUARI 2022 || 20u30
Met Līva Dumpe, Ella Zirina & Ben van Gelder, Franz von Chossy, The Hi-Stakes

 

In aanloop naar de nieuwe JazzFest editie in maart 2022 krijg je met MiniFest alvast een voorproefje vanuit het Bimhuis: een feestelijk mini-festival met drie spannende concerten bomvol jong talent en gelouterde musici! Kijk op zondag 2 januari om 20u30 naar de livestream via Bimhuis TV

 

LIVA DUMPE, ELLA ZIRINA & BEN VAN GELDER
Zangeres Līva Dumpe en gitarist Ella Zirina zijn de nieuwe jonge makers van JazzFest 2022. Deze twee supertalenten komen allebei uit Letland en hebben zich in Amsterdam gevestigd. In hun openingsset treden ze op met de Nederlandse saxofoonheld Ben van Gelder.

 

FRANZ VON CHOSSY
Het tweede deel van het concert is een solo-performance van pianist Franz von Chossy, die eerder in het BIMHUIS speelde met zijn eigen jazzbands en met het grensverleggende Arifa. ‘Hauntingly beautiful’, scheef Bruxe Lindsay over zijn spel in AllaboutJazz.

 

THE HI-STAKES
MiniFest afsluiter The Hi-Stakes zet elke zaal op z’n kop met stomende rhythm-and-blues in de stijl van Louis Jordan en Ray Charles. Met frontman Sam Ghezzi op zang en tenorsax brengt deze Amsterdamse band jazz en blues in alle vormen, van extatische dansnummers tot zwoele ballads. Met Gideon Tazelaar op saxofoon, Linus Eppinger op gitaar, Cesar Puente op bas en Yoad Korach op drums.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK