Kennemer Jeugd Orkest viert 25-jarig jubileum

Op zondag 10 juli viert het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) haar 25-jarig bestaan met een bijzonder jubileumconcert in de Philharmonie in Haarlem. Het concert start om 15:00 uur. Het orkest speelt verschillende bekende klassieke werken. Na de pauze sluiten enkele tientallen oud-KJO-ers aan en kunt u genieten van bekende KJO favorieten zoals Pirates of the Caribbean van Hans Zimmer.
 
 
Het feestelijke programma van het jubileumconcert start voor de pauze met de opzwepende Marcia alla Turca van Beethoven en Faust van Gounod. Vervolgens kunt u genieten van de aanstekelijke Latijns-Amerikaanse ritmes uit Danzón no. 2 van de Mexicaanse componist Arturo Márquez, op piano begeleid door onze speciale gastmusicus Daan Treur. Net als de afgelopen 25 jaar wordt het orkest gedirigeerd door Matthijs Broers: “Als dirigent zie ik een muzikale groei en zie ik jongeren zich persoonlijk ontwikkelen. Ook zie ik vriendschappen voor het leven ontstaan en daardoor ervaar ik mijn dirigentschap als een bijzonder geschenk.”
 
Unieke compositie
Speciaal voor dit jubileumconcert componeerde oud-KJO-lid Hesce Mourits Dans van de brugwachter. Hesce Mourits: “Dans van de Brugwachter gaat over een brugwachter aan het Spaarne, die elk jaar naar het KJO luistert tijdens het Spaarnestadconcert. Hij hoort de hits, hij hoort het plezier van de mensen aan wal, en vooral: hij hoort het enthousiasme van orkest en dirigent.”
Na de pauze speelt het huidige KJO samen met zo’n 50 oud-KJO-ers verschillende KJO favorieten zoals Pirates of the Caribbean 1 & 3 van componist Hans Zimmer en de Piratendanz uit de Spartacus-suite van Aram Chatsjatoerjan. Het KJO sluit het concert af met het KJO-lied op de klanken van het bekende Land van Maas en Waal van Lennaert Nijgh.
Het concert start om 15:00 uur. Een kaartje kost € 17,50; voor kinderen tot 18 jaar € 10. Kaarten zijn te verkrijgen via www.theater-haarlem.nl.
 
Over het Kennemer Jeugd Orkest
Het Kennemer Jeugd Orkest is in 1995 ontstaan door een samengaan van het Haarlems Jeugd Orkest en het Bloemendaals Jeugd orkest. In het orkest spelen jonge mensen van 14 tot 21 jaar. Zij krijgen les bij een van de muziekscholen in de regio of van privédocenten. Onder de bezielende leiding van dirigent Matthijs Broers en repetitoren die hun sporen in de muziek hebben verdiend, werken de orkestleden aan hun techniek, interpretatie en hun persoonlijke stijl. Het KJO vervult een brugfunctie tussen de orkesten en ensembles van de muziekscholen en de amateur- en studentenorkesten.
Jaarlijks worden in Haarlem twee grote concerten gegeven. In de meivakantie vindt een orkestreis plaats. Verder speelt het KJO op 4 mei het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout te Haarlem en is het KJO huisorkest van het Haarlemse Spaarnestadconcert. Het Kennemer Jeugd Orkest geeft ieder jaar een concert met een finalist van het Prinses Christina Concours als solist.
Het jubileumconcert is vanwege Corona een aantal maal uitgesteld.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK