Klassiek krijgt de ruimte in rauwe industriehal

Het is oorverdovend stil in de muziekwereld. Ondanks de versoepelingen van de corona maatregelen is het voor met name klassieke ensembles en orkesten nog steeds onmogelijk om in de reguliere zalen op te treden. Om klassieke muziek wél een podium te geven hebben programmeurscollectief Klassifest en B.Amsterdam de handen ineengeslagen en organiseren: Playground. Een serie verrassende korte klassieke optredens voor zowel de doorgewinterde als instap-liefhebber van klassieke muziek, in een 8.000 m2 rauwe industriehal. En geheel binnen de richtlijnen van het RIVM. Kaartjes voor 1 en 8 augustus zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.klassifest.nl.
 
 
Klassifest werkt met de beste freelance klassieke muzikanten van Nederland en maakt de zorgen van de musici van dichtbij mee. “We hebben ons festival in Paradiso begin april moeten cancelen, wat natuurlijk ontzettend vervelend was, met name voor alle musici die zouden spelen. Er is echt een kaalslag aan het plaatsvinden en het ziet er naar uit dat deze niet snel is opgelost. Daarom zijn we blij dat we samen met B.Amsterdam op een veilige manier een groot podium kunnen bieden aan freelance music”, zegt Milena Haverkamp van Klassifest.
 
 
Klassiek muzikaal experiment in rauw decor
B.Amsterdam, een co-working space voor freelancers, startups en corporates, transformeert hun 8.000m2 grote industriehal tot een rauw klassiek decor voor de drie Playground-concerten op 1 en 8 augustus. Zo krijgen musici als Merel Vercammen, Maya Fridman, het Bernadeta Astari trio en solisten Diamanda La Berge Dramm en Sarah Jeffrey letterlijk de ruimte om een muzikaal experiment aan te gaan met hun muziek, de gigantische locatie en het publiek.
 
 
Details Playground
Concert 1: zaterdag 1 augustus, inloop vanaf 20:30 uur
Concert 2: zaterdag 8 augustus, Inloop vanaf 18:45 uur 
Concert 3: zaterdag 8 augustus, inloop vanaf 21:00 uur
Locatie: B.Amsterdam, Johan Huizingalaan 763a, Amsterdam
 
Kaarten zijn € 18,50 en te koop via www.klassifest.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK