Klaterklanken maakt podcast van festival

Omdat de 4e editie van Klaterklanken vanwege het Coronavirus is afgelast hebben de samenstellers van het festival een podcast en videoroute gemaakt met de musici en ensembles die zouden deelnemen aan het festival. Zangeres Leoni Jansen en boswachter Marieke Schatteleijn zijn de presentatoren van de podcast.  Het festival zou oorspronkelijk op 22 en 23 augustus aanstaande plaatsvinden op de Buitenplaats Elswout in Overveen. De podcast gaat op 12 juli live.

 

 

 

Aan de podcast en videoroute nemen deel; blokfluitiste Lucie Horsch (winnaar Nederlandse Muziekprijs 2020), het Dudok Quartet, contrabassist James OesiMerel Vercammen &Ties Mellema (viool en tenor saxofoon) en jazz-zangeres Anna Serierse  & contrabassist Cas Jiskoot. Boswachter Marieke Schatteleijn (BinnensteBuiten) vertelt over de bijzondere natuur en cultuur van het sprookjesachtige Elswout. Leoni Jansen leidt de podcast luisteraar rond op Elswout.

 

Podcast en videoroute

De Klaterklanken podcast kan als muzikale route beluisterd worden door wandelaars die Elswout bezoeken maar is natuurlijk ook thuis, of waar dan ook, te downloaden in diverse apps. Tijdens de wandeling zien de bezoekers 5 markering paaltjes met QR codes. Na het inscannen van de QR codes, zien de bezoekers de registratie van de concerten die ook daadwerkelijk zijn opgenomen op de plek waar de wandelaars zich bevinden. Deze miniconcerten duren ongeveer 10 minuten per concert. De videoroute gaat vanaf 19 juli van start.

 

De podcast is te downloaden via Itunes, Spotify, Soundcloud, Apple Podcast en www.klaterklanken.nl

Podcast en videoroute zijn via de mobiele telefoon te beluisteren en te bekijken. Beide initiatieven zijn financieel en praktisch mogelijk gemaakt door onder andere Sena, Stichting Eigen Muziekinstrument en Staatsbosheer. De podcast is gemaakt en geproduceerd door; Idske Bakker, Christel Gouweleeuw, Frank van der Schaar, Postmen en Sterre Zwiers.

 

Klaterklanken

Klaterklanken is het festival waar jonge professionele musici klassieke en moderne muziek in een brede context zetten en zich laten inspireren door de natuur en cultuur van Elswout. De afgelopen drie edities waren succesvol en trokken gemiddeld 1000 bezoekers. Hoofdmoot van Klaterklanken zijn een tiental concertwandelingen over Elswout waar op onverwachte locaties miniconcerten plaatsvinden. Het afgelaste festival van 22 en 23 augustus wordt verplaatst naar juli 2021.  Het eerder aangekondigde programma met onder andere de musici en ensembles die ook meedoen aan de podcast, blijft gehandhaafd in 2021.

 

Mooiste buitenplaats van Nederland

Het sprookjesachtige Elswout in de nabijheid van Haarlem is één van de mooiste en best bewaarde landgoederen van Nederland, gesticht in de zeventiende eeuw. Inmiddels is Elswout benoemd tot Rijksmonument en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Deze historische plek, waar natuur en cultuur samen komen is een inspirerende toplocatie voor musici en Klaterklanken.

 

Foto: Door I, China Crisis, CC BY-SA 3.0

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK