LantarenVenster presenteert: New Rotterdam Jazz Orchestra viert de stad

In een serie van vier concerten, in samenwerking met LantarenVenster, gaat het New Rotterdams Jazz Orchestra gewaagde samenwerkingen aan met verschillende Rotterdamse culturele gezelschappen. Bij iedere editie wordt een Rotterdamse gastsolist uitgenodigd om samen met het orkest zijn of haar muzikale wereld te verkennen. Dit alles in de intieme jazzclubsetting van LantarenVenster, waar je als bezoeker vlakbij het spel en het vuur zit. Met deze gloednieuwe serie vieren we de creativiteit van de stad en de veerkracht van muziek in deze opmerkelijke tijd.

 

 
Het eerste concert is een ontmoeting van het New Rotterdam Jazz Orchestra met drie muzikanten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Violiste Hadewijch Hofland stelde een ensemble samen dat met het NRJO onderzoekt waar klassieke muziek en jazz elkaar raken en versterken. Het NRJO geeft muzikaal commentaar op de muziek van het RPho en visa versa, de melodieën van het NRJO worden op een ongekende manier vertolkt met nieuwe unieke combinaties van instrumenten.

 

Hadewijch Hofland
De weergaloze violiste Hadewijch Hofland begon op zevenjarige leeftijd met viool spelen en studeerde glansrijk af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 2015 is zij 1e violiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe muziek en verdiept zij zich in de barokviool.

 

NRJO
Het New Rotterdams Jazz Orchestra (NRJO) is een vaste kracht in ‘t Rotterdamse. De band speelde talloze concerten met nationale helden zoals Anton Goudsmit, en internationale artiesten zoals Joshua Redman en Phronesis. Er staan inmiddels vier gelauwerde albums van het orkest op de teller. Niet zo gek als je bedenkt dat de bandleden stuk voor stuk topmusici zijn, die ook flinke carrières hebben opgebouwd in de (inter)nationale jazzscene.
 
Het 13-koppige orkest heeft een heel eigen geluid en is samengesteld uit Rotterdams talent. In de muziek hoor je de wisselwerking tussen de gevestigde orde en de nieuwe generatie met muzikale invloeden uit de hele wereld. De groove van de kosmopolitische stad Rotterdam klinkt overal in door.

 

Bezetting

NRJO
Jan van Duikeren – trompet / Rob van de Wouw – trompet / Louk Boudesteijn – trombone / Frans Cornelissen – tuba / Romain Blye – hoorn / Bart Wirtz – altsax & fluit / Cyrille Oswald – tenorsax & fluit / Miguel Boelens – alt- & tenorsax / Nils van Haften – baritonsax & basklarinet / Simone Botasso – accordeon / Jelle Roozenburg – gitaar / Johan Plomp – contrabas / Mark Schilders – slagwerk

Gasten Rpho
Hadewijch Hofland – viool / Adriaan Feyaerts – percussie / Pieter Nuytten – fagot

 

Vrijdag 28 augustus – New Rotterdam Jazz Orchestra viert de stad
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 20
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
Kaarten: www.lantarenvenster.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK