Matthäus Passion – Toonkunstkoor Amsterdam levert muziekaal artistiek handwerk

In de Philharmonie in Haarlem voert Toonkunstkoor Amsterdam al jaren op Palmpasen de Matthaus Passion uit. Vieren uitvoerenden en publiek met elkaar het feest der herkenning? Zoeken we louter de rustgevende bevestiging van dat wat we al weten?
“Ik denk het niet”, vindt dirigent Boudewijn Jansen.

De Matthäus Passion is in mijn ogen het meest volmaakte kunstwerk ooit door mensenhand geschapen. Het bevat meer lagen dan wij in een mensenleven kunnen ontrafelen. Voor mij is de zoektocht altijd weer verrassend en gemakkelijk wordt het nooit. Het blijft een reiken naar een onbereikbaar ideaalbeeld, een stamelen van het onzegbare, een aftasten van schoonheid. Cruciaal hierin is het samenwerken, met mijn vrienden van het koor, de onvolprezen jongens uit het noorden, dit jaar voor het eerst, met de geweldige musici van het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić. Samen buigen wij ons over de muziek: het echte muzikaal artistieke handwerk. Onze gemeenschappelijke gedrevenheid brengt ons naar nieuwe hoogten.

Wilt u deel uitmaken van deze lange muzikale traditie? Toonkunstkoor Amsterdam is altijd op zoek naar goede geschoolde amateurzangers, die graag grote koorwerken (ook de moderne en composities in opdracht), met uitstekende musici en orkesten op vooraanstaande podia willen brengen.

toonkunstkoor.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK