MEER JAZZ FESTIVAL WEKEN 2021

Meer Jazz heeft voor het laatste kwartaal van dit jaar een mooi programma opgetuigd. Een najaarsprogramma als aanzet voor een volwaardig Meer Jazz Festival 2022.

 

t/m zaterdag 27 november worden concerten gegeven op vijf locaties in Haarlemmermeer. Bijna iedere avond is er iets te doen. De serie wordt afgesloten met het Nationaal Big Band Concours op zaterdagmiddag 27 november, gevolgd door het Peter Beets & Henk Meutgeert Nerw Jazz Orchestra met Marjorie Barnes. Dat is het enige concert dat niet gratis toegankelijk is (€ 10,00, Vrienden van Meer Jazz krijgen 50% korting)..

 

De wethouder van cultuur, mevrouw Marja Ruijgrok, opent de programmaserie op 15 november, tijdens een avond voor genodigden.

Het voor iedereen gratis toegankelijke programma is als volgt:

 

Vrijdag 19 november 20.00 uur in De Rustende Jager

Izaline Calister, Ed Verhoef en Angelo Verploegen

Vanavond een fusie van tradionele Curaçaose muziek en vocale jazz door drie oude bekenden van Meer Jazz. De inmiddels over de hele wereld bekende singer‑songwriter Izaline Calister gooide al hoge ogen tijdens een van de eerste Meer Jazz Festivals. Sindsdien is haar ster razendsnel gestegen. Ook haar fameuze companen, gitarist Ed Verhoef en trompettist Angelo Verploegen, die beiden eveneens tot de Nederlandse muziek behoren, schitterden op talloze internationale festivals. Ook dit wordt een topavond!

 

 

Vrijdag 19 november 20.00 uur in Het Oude Raadhuis

Jeroen Zijlstra Trio

De zingende visser wordt hij nog steeds genoemd: Jeroen Zijlstra, frontman van zijn trio met bassist Jasper Somsen en pianist Thijs Borsten. Zijlstra, de meester zelf, vervult de hoofdrol als zanger-trompettist. Velen zullen nog goede herinneringen bewaren aan de keren dat Zijlstra’s opmerkelijk stemgeluid – een kruising tussen een koorknaapje en Tom Waits is weleens gezegd – in Hoofddorp te horen was, zowel bij Meer Jazz als in Schouwburg De Meerse. In zijn teksten en muziek zit een mooie balans tussen de rauwheid van het (vissers)leven en de schoonheid ervan. Ook onderwerpen als liefde, rust, landelijke leegheid, hectiek, weemoed en dagelijkse realiteit komen daarbij ruimschoots aan bod.

Een avondje Zijlstra is een BELEVENIS – met hoofdletters!

 

Zaterdag 20 november 20.00 uur in De Rustende Jager; uitreiking van de Meer Jazz Prijs aan Deborah J. Carter.

Deze fenomenale vocaliste, aan de top van de Nederlandse jazz‑scene, hoeven we natuurlijk niet meer voor te stellen. Talloze malen trad zij op voor Meer Jazz. De afgelopen jaren was Deborah te vinden op jazz-podia en festivals in Nederland en de rest van Europa, vooral ook in Spanje, waar zij ook les gaf op diverse seminars. Masterclasses geeft zij over de hele wereld. Het blad Music Maker noemt haar “absolute top klasse” en één van de meest dynamische zangeressen in de jazzwereld.

Niet voor niets mag zij op deze avond uit handen van wethouder Marja Ruigrok de traditionele Meer Jazz Prijs in ontvangst nemen!

 

Woensdag 24 november 20.00 uur in The B House

(in Novotel, Taurusavenue 12 in Hoofddorp)

Dennis Kivit met The Great American Songbook

Dennis behoeft geen introductie. Iedereen kent  onze bescheiden, innemende en altijd geïnspireerde zanger die op hoog niveau opereert en toch gewoon in Hoofddorp woont. Muzikaal is Dennis van alle markten thuis. Het Great American Songbook met het succesvolste Broadway- en filmrepertoire uit de periode 1920‑1950 vormt ook voor hem een grote inspiratiebron. Composities van Irving Berlin, Rodgers & Hart, Duke Ellington, Cole Porter… u weet wel. Nou ja, Dennis stelt hen graag nogmaals aan u voor.

 

Donderdag 25 november 20.00 uur in het Fokker Event Center

CaboCubaJazz

Melancholische Kaapverdische muziek, Cubaanse rumba en salsa en een stevige vleug jazz, dat kunt u verwachten bij CaboCubaJazz o.l.v. percussionist Nils Fischer, die eerder met Nueva Manteca en de Cubop City Big Band bij Meer Jazz furore maakte. Deze band, met vocaliste Dina Medina, maakte furore op het Havana Jazz Festival en bij North Sea Jazz.

 

Vrijdag 26 november 20.00 uur in The B House

(in Novotel, Taurusavenue 12 in Hoofddorp)

Robin Nolan Trio

Ook Robin Nolan was van de partij op een van de eerste Meer Jazz Festivals. Meer Jazz spotte hem toen als (voortreffelijke) straatmuzikant op het Leidseplein in Amsterdam. Inmiddels is hij een internationale grootheid op het gebied van gypsy-jazz in de stijl van grootmeester Django Reinhardt.  Liefhebbers van dit genre moeten nu hun kans grijpen!

 

Internationaal Big Band Concours

Op reizen rustte de laatste twee jaar geen zegen, vandaar dat het Internationaal Big Band Concours – het IBBC – dit jaar een nationaal karakter heeft. Dat neemt niet weg dat de bands alle van hoog niveau zijn. Uit de vele inschrijvingen zijn acht orkesten geselecteerd. Vier zijn oude bekende van het IBBC, en vier andere bands maken voor het eerst hun opwachting. De jury bestaat uit oude bekenden, louter Nederlandse topmusici: trombonist en arrangeur Joan Reinders, drummer Eric Ineke, saxofonist Leo van Oostrom en bassist Johan Plomp.

 

Het programma is als volgt.

Topklasse, zaterdag 27 november Schouwburg De Meerse in de Kleine Zaal

11.30 uur de Amstel Big Band, om 12.45 uur Big Band Blast!, op 14.00 uur de Jazz Focus Big Band, op 15.15 uur de West Coast Big Band.

Eerste klasse, zaterdag 27 november Schouwburg De Meerse in de Grote Zaal

12.00 uur de Groover Big Band, op 13.15 uur de Big Band Utrecht, om 14.30 uur de Big Band Friesland en om 15.45 uur de Nieuwe Veste Bigband.

Kortom een geweldig programma waarin alle bigbandliefhebbers royaal aan hun trekken komen.

 

Foto: Deborah Carter & Zandscape © Peter Putten

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK