Mini festival in Amsterdam Noord

Op 14, 15 en 16 juli kun je 3 dagen samen eten, spelen, praten, fantaseren en feesten op en rondom het plein Parlevinker in Amsterdam Noord. Een mini festival waarin men de toekomst van het plein viert, met een theatervoorstelling, workshops, eten en feest in de Rietwijker.
 
 
Het noordelijkste plein van Amsterdam gaat veranderen. Je weet wel het plein bij, het gezondheidscentrum, de coffeeshop en de Rietwijker. Het stenen plein met enkele bankjes, een fitnesstoestel en grauwe plantenbakken zonder bomen, dat plein. Stel je voor dat op dat plein verschillende bulldozers staan die met harde klappen de stenen van de gebouwen kapot slaan. Tot er niets meer van de gebouwen over is. Er is alleen nog een leeg plein.
 
En stel je nu voor dat alles opnieuw wordt gebouwd, steen voor steen, plant voor plant, bankje voor bankje, gebouw voor gebouw. Alle woningen, het cultuurhuis, de moskee en de bomen. Hoe zou dat eruit kunnen gaan zien? Wat ben je daar aan het doen? Met wie ben je daar? Wat kan een plein voor plek zijn?
 
Op vrijdag en in het weekend is er een feestelijk programma op en over het plein. In de theaterzaal van de Rietwijker speelt de theatervoorstelling “Plein Parlevinker” waarin je verhalen hoort van buurtbewoners over waarom zij graag op het plein komen en wat daarin belangrijk voor hen is. Daarnaast zijn er muziekworkshops en voor kinderen maak- en kookworkshops, gaan we samen eten, dansen en gaan we in gesprek.
 
Met/van/door: Assia Ait Laachir, Bouchra Ben Abdeslam, Anouke de Groot, Daan Bosch, Emmo Achthoven, Evelyn de Brie, Fallery Monk, Hamda Belkaroui, Ilham Janah, Jurrien van Rheenen, Kemal Eroglu, Klara Beetz, Mounia Debachi, Nick Bos, Pieter Cornelissen, Pablo Fontdevila, Fatima el Farroudi, leerlingen van het Vox College, Renee van Marissing, Romanee Rodriguez, Ronnie Kroes, Sakina Ouarrich, Semere Welday, Xaverio Eind, deelnemers van kinderstudio en andere mensen die we hebben gesproken.
 
Vrijdag 14 juli 18:30 uur Voorstelling met eten na afloop
Zaterdag 15 juli 18:30 uur Voorstelling met eten & & feest na afloop
Zondag 16 juli 16:00 uur Voorstelling & BBQ na afloop
Locatie: De Rietwijker, Parlevinker 9, Amsterdam Noord
Tickets betaal wat je kan: 12,50 / 7,50 / 5,-
Info & tickets via theaterstraat.com
 
Op vrijdag en zaterdagmiddag is de muziekworkshop Kennismaken met Krar (Eritrees snaarinstrument) door buurtbewoner Semere Welday, en voor kinderen op zaterdag maakworkshop en op zondag een BBQ kookworkshop. 
 
Mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, AFK, Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Noord) 
Met dank aan De Rietwijker, JJ’s Bizz, Vox College, bovenstaanden en allen die hebben aangehaakt aan dit project en programma.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK