NachtHexen I

Jeanne is gebaseerd op het Russische nachtbommen regiment Taman.  Dit regiment bestond tijdens de Tweede Wereldoorlog in zijn geheel, van piloten tot technici, uit vrouwen. Met lichte zweefvliegtuigjes bombardeerden zij met succes de Duitse stellingen. In totaal kwamen 30 nachtheksen om in de oorlog. Binnen het universum van de Russische nacht heksen plaatst Van Daele Jeanne d’Arc ( een eerdere historische strijder) in het nu. Tegen wat, wie, hoe en of zou d’Arc in onze huidige tijd ten strijde trekken?

Deze voorstelling is een rechtstreekse ode aan de kracht van de vrouw. Krachtige dans, emotioneel theater en zinderende live muziek versmelten met elkaar, gebracht door een louter vrouwelijke cast van internationale klasse, tot een beklijvend geheel. Puur, energiek en sensitief, de snelste weg naar het hart van de toeschouwer zoekende, zoals u van Jens van Daele’s Burning Bridges gewend bent.

NachtHexen I: Jeanne is te zien op 8 februari in Theater Ins Blau in Leiden, 13 februari in Theater Bellevue in Amsterdam, 20 februari in Toneelschuur Haarlem en 1 maart in Cultuurcentrum de Griffioen in Amstelveen. Voor de volledige agenda en reserveren kijkt u op www.jensvandaele.com/agenda

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »