Nederlands Kamerkoor & Amsterdam Sinfonietta brengen Petite Messe Solennelle

Tussen 7 en 17 februari 2024 reizen het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta samen langs verschillende Nederlandse podia en brengen een nieuwe versie van Rossini’s populaire Petite Messe Solennelle.

 

Met de Petite Messe Solennelle van Rossini gaan het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta een nieuwe, zeer uitdagende samenwerking aan. Dit meesterwerk is zonder twijfel een van de mooiste en populairste werken ooit die componist Rossini schreef nadat hij maar liefst dertig jaar lang geen enkele opera meer op papier had gezet. Hij noemde deze mis daarom gekscherend zijn ‘laatste zonde op latere leeftijd’. Het is een mis vol dramatiek en verstilling, grote gebaren en ontroerende momenten. En hoewel Rossini het schreef op zijn sterfbed zit er een grote mate van lichtheid in de muziek. Misschien onderstreept het stuk daarmee wel de ondraaglijke lichtheid van het bestaan.  

Het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta staan als altijd garant voor een schitterende uitvoering, en doen dat – zo wil de traditie – ongedirigeerd. Samen presenteren de ensembles een gloednieuw arrangement van het werk van de hand van Wijnand van Klaveren, voor strijkorkest, harmonium, twee hoorns en koor. De solisten komen uit de gelederen van het Nederlands Kamerkoor zelf. 

Petite Messe Solennelle
zet de succesvolle samenwerking voort tussen Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta, die in 2023 door Nederland tourden met het Baltisch-Britse programma Spiegel im Spiegel en die in 2017 een gezamenlijke tournee naar Zuid-Amerika ondernamen met het Requiem van Fauré.

 

Meer informatie en kaartverkoop via https://www.nederlandskamerkoor.nl/concertenreeks/petite-messe-solennelle/

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK