NIEUW: ALLES IS NU FESTIVAL

BENNY SINGS, DIGGY DEX, S10 en meer nieuwe popmuziek van eigen bodem op nieuw Haarlems festival.
 

Patronaat & Philharmonie breiden de samenwerking nog verder uit met een splinternieuw stadsfestival: Alles Is Nu Festival. Het festival vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 september 2021 met programmering in beide zalen, waar nieuwe en opkomende popmuziek van eigen bodem wordt gepresenteerd aan nieuwsgierig publiek. Het tweedaagse festival zal jaarlijks terugkeren en geeft bezoekers een volwaardige indruk van de Nederlandse popscene in al haar glorie. Met de focus op nieuwe gezichten in popmuziek, de namen waar iedereen het over heeft, maar nog niet eerder zo dichtbij huis hebben gespeeld. ‘Het zijn de sterren van vandaag en morgen die we komend seizoen op alle grote festivals en podia zullen zien, een unieke kans dus om al dat talent in één weekend in november samen te zien’, aldus de programmeurs.

 

De line up bestaat uit artiesten die teksten en melodie gebruiken om hun verhaal te vertellen; soms in letterlijke zin, soms in metaforen, maar altijd eerlijk en herkenbaar. Het mag dan ook geen verrassing heten dat het programma wordt aangevoerd door artiesten als Diggy Dex, Benny Sings en S10.

 

Diggy Dex bracht onlangs zijn nieuwe album ‘Carrousel’ uit, waarvoor Nederlands’ bekendste hiphop-troubadour inspiratie haalde uit Franse popmuziek. Zijn even verhalende als fonkelende tunes nemen je mee op reis naar zijn binnenwereld, en dat alles in een energieke liveshow.

 

Benny Sings maakt luchtige, lo-fi popsongs en laat zich inspireren door hiphop, soul en jazz. Met de tijd groeide zijn bekendheid, zeker in het buitenland, met als klap op de vuurpijl doorbraak-hit ‘Loving is Easy’ uit 2017 die hij schreef met Rex Orange County. Even later tekende hij bij het iconische Amerikaanse label Stones Throw Records, en met reeds twee albums op zak mag het een klein wonder heten dat Benny Sings niet eerder in Haarlem optrad, mis het dus niet!

 

Weinig artiesten zagen hun carrière het laatste jaar zo’n vlucht nemen als S10. Haar sound kent belangrijke basiselementen van hiphop, maar vaak maakt ze meer gebruik van haar beladen zangstem dan dat ze rapt. De producties op het album (veelal van vaste partner Sim Fane) kennen krachtige kicks en 808s in combinatie met duistere en psychedelische melodieën. S10 brengt inmiddels een nog ongekende sound dat genres overstijgt met een indringende, maar dansbare liveshow.

 

Wies, Bente, Linde Schöne en Raw Roets maken de line up compleet. De ticketverkoop is reeds in volle gang via www.patronaat.nl, wacht niet langer om de jouwe te kopen!

 

Foto: S10

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK