Tweede editie Klaterklanten, 22 juli op Elswoud

Na het succes van vorig jaar is op zondag 22 juli de tweede editie van Klaterklanken, het klassieke muziekfestival op misschien wel de mooiste buitenplaats in Nederland. De topmusici violiste Rosanne Philippens, marimbaspeelster Tatiana Koleva, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, altvioliste Dana Zemtsov en een nieuw ensemble met de Ierse zangeressen Méabh Begley, Niamh Varian-Barry en Sebastiaan en Olivier Boekhoorn geven miniconcerten tijdens 12 wandelingen over Elswout. Nieuw zijn de familiewandelingen olv acteur Ton Meijer en het gratis familieconcert Be Bach om 13.30 uur. Om 17.00 wordt het festival afgesloten met de gratis 2e Elswout Symfonie olv Tatiana Koleva. www.klaterklanken.nl

 

Het succesformule van Klaterklanken is de combinatie van de ongedwongen miniconcerten op verrassende locaties midden in de natuur. De musici geven hun muzikale visie op de romantische klaterende beekjes, de onverwachte follies, de fluitende vogels en de geheimzinnige bosschages op het sprookjesachtige landgoed Elswout. Klaterklanken is er voor de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber maar ook de prille klassieke fans als gezinnen met jonge kinderen. Met de avontuurlijke opzet van het festival wil het festival een publiek bereiken dat normaal niet zo snel naar de concertzaal gaat.

 

Speciale familieconcerten
Nieuw dit jaar zijn de familie concertwandelingen. Tijdens deze wandelingen krijgen families met kinderen vanaf ca 4 jaar een speciale versie van de reguliere concertwandeling. De familiewandeling is korter (45 minuten) en staat onder leiding van acteur Ton Meijer. Naast de familiewandelingen is Ton Meijer ook te zien in de gratis toegankelijke 4+ jeugdvoorstelling Be Bach die om 13.30 uur te zien op Elswout. In Be Bach vertelt en speelt Meijer samen met vier musici van het Concertgebouw Orkest het leven van Johann Sebastian Bach. Het is een interactieve voorstelling waarin elk kind zich Bach waant.

 

Topmusici
Violiste Rosanne Philippens (1986) behoort samen met Janine Jansen, Liza Ferschtman en Simone Lamsma tot de (internationale) Nederlandse violistentop. Marimbaspeelster Tatiana Koleva is al jarenlang een graag geziene gast op de internationale concertpodia, ‘explosive energy’ en ‘brilliantly played performance’, schreef de New York Times. Altvioliste Dana Zemtsov (1992) werd in 2010 gekozen als ‘star of tomorrow’ en was in 2014 de winnares van de prestigieuze vioolbeurs van het Kersjesfonds. Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs en Jesse Faber vormen sinds 2012 het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. In 2015 werden zij genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. Zij haalden de internationale media in 2015 toen het kwartet een fileconcert gaf op de A1 voor de open brug bij Almere. Olivier Boekhoorn is de hoboïst van de superformatie Calefax. Maar hij komt naar Klaterklanken met zijn andere ensemble waar hij de duduk bespeelt, een Armeens blaasinstrument gemaakt van abrikozenhout. De weemoedige en soms klagende klank van dit prachtige instrument past wonderwel bij de serene Ierse zang van Méabh Begley en Niamh Varian-Barry en het fluitspel van Sebastiaan Boekhoorn (in de broer van)  Boekhoorn voegt met dit wereldse ensemble weer een nieuw hoofdstuk toe aan de almaar uitbreidende wereld van de klassieke muziek.

 

Kaartverkoop

Voor meer informatie en starttijden zie www.klaterklanken.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Philharmonie en via de www.theater-haarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK