NIEUWE BEVESTIGINGEN EN KAARTVERKOOP LOWLANDS 2021

Tijdens de 3FM Awards werd bekendgemaakt dat Lianne La Havas, John Talabot en Pa Salieu naar Lowlands 2021 komen. De kaartverkoop start op donderdag 22 april om 20:00 uur via Ticketmaster.

Lianne La Havas – Warmfrisse soulpop waar elk wolkendek spontaan van oplost. Singer/songwriter Lianne La Havas keerde vorig jaar na een jaar of vijf stilte terug met een nieuw album waarop ze haar demonen met luchtig optimisme en pakkende, zachte hooks wegzingt. Daar hoort een terugkeer naar Lowlands bij, waar de charismatische dromer ons al twee keer eerder onderdompelde in een heerlijke jazzy gitaarsound die haar stralende stem vleugels geeft. Zweven, mijmeren, viben, dansen; dit is het ultieme antichagrijnmedicijn uit Engeland.

John Talabot – Elke dansvloer verandert in een zompig, dampend moeras als housemaestro John Talabot zich over de draaitafels ontfermt. De Spanjaard creëert overal waar hij komt een prettig broeiende sfeer door hete house, obscure techno, willekeurige filmische samples en andere exotische vondsten om te mixen tot één geil groovende massa. Met vuig zwiepende benen, beide vuisten vegend over je achterhoofd of hitsig schurend tegen je vriend(in): smelt schaamteloos dansend weg in Talabots mediterraanse houseschemering.

Pa Salieu – Het is nou niet bepaald rozengeur en maneschijn in de buitenwijk Hillfields in de Engelse stad Coventry. Pa Salieu geeft zijn rauwe realiteit daar een onverbloemde soundtrack en heeft daarbij net zoveel maling aan conventies als aan zijn haters. Zijn Gambiaanse roots zijn terug te horen in een prikkende cocktail waarin hij hiphop, grime, afrobeats en dancehall naar eigen hand zet. Warm en kil, scherp en bot, bruut en vriendelijk, troosteloos en hoopvol; de op tegenstellingen kolkende hiphop van de virtuoos grijpt je bij alle lurven die je hebt.

Eerder werd al bekend dat o.a. The Chemical Brothers, Stromzy, Liam Gallagher, The Opposites, Balthazar, Denzel Curry, Amelie Lens en nog veel meer acts naar Lowlands komen. Het volledige programma tot nu toe is hier terug te lezen.

 

Kaartverkoop start op donderdag 22 april om 20:00 uur via Ticketmaster.

 

 

Zoals eerder toegelicht gaan we ervan uit dat het mogelijk is om Lowlands van 20 t/m 22 augustus 2021 op een veilige en verantwoorde manier te laten plaatsvinden – zonder anderhalve meter afstand of beperking in bezoekersaantal. De verwachting van de overheid is dat rond begin juli alle kwetsbare mensen beschermd zijn die gevoelig zijn voor ziekenhuisopname. Hierdoor verdwijnt de druk op de ziekenhuizen en zorg, waardoor er ruimte in de maatschappij is om weer vrij te bewegen

Natuurlijk is er ook toestemming vanuit de overheid nodig om Lowlands te organiseren. Onder voorbehoud van die toestemming gaat de kaartverkoop 22 april van start. Als blijkt dat er toch geen toestemming komt om het festival te organiseren, wordt er uiteraard een ticketregeling opgesteld.

Lowlands 2020 was in vijf uur tijd volledig uitverkocht en het overgrote deel van de kaartkopers heeft ervoor gekozen hun ticket geldig te houden voor Lowlands 2021. De tickets die zijn vrijgekomen doordat mensen een refund aanvroegen, komen op donderdag 22 april om 20:00 uur via Ticketmaster beschikbaar voor de verkoop. Het gaat hierbij om een beperkt aantal festivaltickets, maar ook om accommodaties op het Gllamcamp, Campercampingtickets en parkeertickets.

Een festivalticket (3 dagen festival, incl. plek op de camping) kost €230,- inclusief servicekosten. Alle ticketprijzen en gedetailleerde ticketinformatie zijn hier terug te lezen.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK