NOORD NEDERLANDS ORKEST & RUBEN BLOCK

Nederlands oudste professionele symfonieorkest en Ruben Block. Een vernieuwende combinatie. En juist daarin vinden ze elkaar. Het Noord Nederlands Orkest (NNO) is het meest veelzijdige orkest van Nederland en wordt hier om geroemd. Met hun brede programmering van puur klassiek tot diverse mix-programma’s weten ze te verrassen. Net als Ruben Block, frontman van de Vlaamse rockband Triggerfinger. Een ‘vat vol crazy ideeën’ die ervan houdt zijn ankers op gezette tijden te lichten en een nieuwe koers te varen. Het NNO gaf hem carte blanche om zijn eigen programma samen te stellen.

 

In 2021 bracht hij als solo­artiest de singles “Lights” en “Awake“. Beide onderdeel van de onlangs uitgebrachte plaat ‘Looking to glide’. In de Amerikaanse producer Mitchel Froom (bekend van Crowded House, Elvis Costello, Suzanne Vega, Paul McCartney, Los Lobos, Sheryl Crow en Triggerfinger) vond Block een sparring­partner om tot deze soloplaat te komen. Op 30 september is de officiële lancering gevolgd door een tour door België en Nederland. In vijf Nederlandse plaatsen wordt hij vergezeld door het NNO.

Het NNO is dan wel een klassiek symfonisch orkest maar heeft een scherp oor voor hedendaagse muziek. Met haar 72 musici met 18 verschillende nationaliteiten behoort het NNO tot de toporkesten van Nederland. Het orkest heeft de af­gelopen jaren veel jonge musici aangetrokken. Het brengt symfonische muziek tot leven met zo’n 120 concerten per seizoen: in concertzalen, in de openlucht, tijdens festivals en voor scholen. Naast veel optredens in de drie Noordelijke provincies toert het orkest regelmatig naar podia elders in het land, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en het Lowlands Festival. 

Dirigent en arrangeur Dirk Brossé is de perfecte match voor deze samenwerking.  Brossé maakte eerder voor het NNO bewerkingen van muziek van Prince, Pink Floyd, Queen, Rolling Stones. In 2020 bewerkte NNO met Brossé melodische dancehits in een ode aan Avicii. Het orkest schuwt een onconventionele samenwerking met een Rockvedette als Ruben Block dan ook niet en bewerkte nummers van zijn nieuwe album, enkele Triggerfinger klassiekers net als een aantal van zijn lievelingsnummers.

Het publiek kan zich opmaken voor een veelzijdig programma zorgvuldig samengesteld door Ruben Block. Van nieuw werk tot bekende klassiekers. Van Triggerfinger tot onverwachte covers.

 

Je kunt het NNO en Ruben Block hier samen zien spelen:

17 november 2022, Groningen, De Oosterpoort
19 november 2022, Leeuwarden, De Harmonie
22 november 2022, Amsterdam, Koninklijk Theater Carré
24 november 2022, Utrecht, Tivoli Vredenburg
26 november 2022, Den Haag, Theater Amare

Voor info en tickets: nno.nu

 

Foto © Charlie De Keersmaecker

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK