NORTH SEA JAZZ CLUB uitgelicht

ZO 21 FEBRUARI FUSION / SMOOTH JAZZ
 LEE RITENOUR

Grammy winnaar Lee Ritenour is al ruim 30 jaar één van de beroemdste jazzgitaristen ter wereld. Ritenour heeft een spectaculair gevoel voor timing en sound. Zijn bijnaam ‘Captain Fingers’ is dan ook zeer gepast. Lee nam meer dan 34 studio albums op en zijn hit ‘Is it you’ is een tijdloze jazzradio klassieker gebleken. Hij speelde ruim 3000 keer mee bij diverse bekende artiesten zoals The Mamas and the Papas (op 16-jarige leeftijd), Frank Sinatra, Barbara Streisand, Simon & Garfunkel, Ray Charles, Steely Dan, B.B. King en zelfs op het album The Wall van Pink Floyd! Ook werkte hij samen met andere grote gitaristen als Mike Stern, George Benson, Steve Lukather, Larry Carlton en Joe Bonamassa.
Op zijn laatste album A Twist of Rit (2015) staan nieuwe songs en ouder materiaal dat hij in een nieuw arrangement heeft gegoten.
AANVANG: 21.00 UUR | DEUREN OPEN: 19.00 UUR | ENTREE: € 30,00 / € 25,00 (UITVERKOCHT)

WO 24 FEBRUARI BLUES / ROCK-‘N-ROLL / LIJSTJE VAN JOHAN 
THE PALADINS

Deze rock-‘n-roll-helden uit San Diego, Californië toeren al sinds de jaren 80 en speelden in de zomer van 2014 de club al een keer plat. Het begon voor The Paladins allemaal toen de middelbare schoolvrienden Dave Gonzalez (gitaar en zang) en Thomas Yearsley (basgitaar) de band begonnen eind jaren 70. Met hun oldschool benadering van rockabilly, R&B en blues maakten ze al gauw indruk in Californië en daarbuiten. Het grote succes verkregen ze met hun platen bij het beroemde Alligator Records. De eerste daarvan – The Paladins uit 1986 – werd door niemand minder dan Kim Wilson van The Fabulous Thunderbirds geproduceerd.
AANVANG: 21.00 UUR | DEUREN OPEN: 19.00 UUR | ENTREE: € 24,00 / € 19,50

Kijk voor het gehele programma in deze krant en online en op de North Sea Jazz site.
www.northseajazzclub.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK