PLETTERIJ IN MAART

MAA 4 MRT: JAZZ MET CHEEK-CELANO-HAANSTRA

Een concert in de serie ‘Drop me off in Haarlem’, dit keer met de gerenommeerde Amerikaanse saxofonist Chris Cheek. Als geen ander kan hij zijn saxofoon laten klinken als een menselijke stem. Voor dit optreden werkt hij samen met Guillermo Celano (gitaar) en Mark Haanstra (bas).

In de Drop me off-concerten treden elke maand top-jazzmusici uit Haarlem op. Ook geven zij informele sessies op elke tweede maandag van de maand.

Aanvang 20 uur, kaarten 12,50, met HaarlemPas of onder de 25 jaar 8 euro.

 

ZAT 9 MRT: JAZZCONCERT ROND DE PIANO

De Pletterij heeft sinds begin dit jaar een klassieke Frits Kuhla piano. Om deze in te wijden is op 9 maart een concert met twee toppianisten uit de Nederlandse jazz: Michiel Scheen en Albert van Veenendaal. Ze nemen beiden een collega-muzikant mee: Michiel Scheen speelt met Tobias Delius (tenorsax, klarinet),  drummer Makki van Engelen begeleidt Albert van Veenendaal.

Aanvang 20 uur, kaarten 12,50, met HaarlemPas of onder de 25 jaar 8 euro.

 

ZON 10 MRT: VERHALEN VERTELLEN

Iedere tweede zondag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Dit keer: Zelfportret met hoed. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant.

Wil je vertellen? Neem dan contact op met Petra van Dam: info@hetverhaaltheater.nl

Aanvang 16 uur, toegang 7,50.

 

MAA 11 MRT: INFORMELE JAZZSESSIE

Een informele sessie met Haarlemse jazz-musici en vrienden.

Aanvang 20 uur, toegang 5 euro, met HaarlemPas of onder de 25 jaar 2,50 euro.

 

WOE 13 MRT: GESPREK MET BEN PLUMMER

Jan Hoekema praat met Haarlemmer Ben Plummer, bekend van zijn muurschilderingen.

Aanvang 16 uur, toegang gratis.

 

13 MRT: GROOTOUDERS VOOR HET KLIMAAT

De Grootouders voor het Klimaat in Haarlem gaan woensdag 13 maart in gesprek met klimaatpsychologen Maurits van der Heijde en Leonie Stekelenburg. De groep wil graag anderen bereiken die zich ook zorgen maken over het klimaat. Iedereen die zich zich bij hen wil aansluiten – ook niet grootouders – zijn welkom.

Aanvang 20 uur, toegang 3 euro, met HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50.

 

VRIJ 15 MRT: SPRINGTIJ FESTIVAL 3

Een avond met onbekende muziek van artiesten die men niet snel ergens in Nederland op de podia zal tegenkomen. Zoals de Britse Lucy Adlington, de oorspronkelijk uit Duitsland afkomstige Leonie Roessler, de Nederlandse electro-songwriter, producer en componist Pascal Plantinga en de Canadese electronica-virtuoos Carmen Jaci. Behalve deze vier bijzondere musici treden ook drie regionale artiesten op: Joost Verhagen, Judith Wesselius en Hessel Veldman.

Springtij wordt samengesteld door componist Martijn Comes en musicus, componist en producent Hessel Veldman.

Aanvang 20 uur, toegang 12,50, met HaarlemPas of onder de 25 jaar 8 euro.

 

MAA 18 MRT: BOY EDGARPRIJS-WINNAAR BOI AKIH

Sinds 1997 vormen gitarist-componist Niels Brouwer en vocalist en tekstdichter Monica Akihary onder de naam Boi Akih een duo. In dit concert presenteren ze hun nieuwe album From and to Infinity. Oorspronkelijk een compositie van Niels Brouwer voor een groot bamboefluit-orkest. Voor een uitvoering in het Orgelpark Amsterdam maakte hij nieuwe arrangementen voor een bezetting met orgels, blokfluiten, kora, percussie, gender (gamelan-instrument), gitaar en stem. Voor de live-uitvoeringen elders hebben Brouwer en Mulder een kistorgel omgebouwd. Een concert met akoestisch versus elektronisch, mechanisch versus organisch, sferisch versus ritmisch. Met Monica Akihary, Niels Brouwer, Dioubate, Dodó Kis, Nora Mulder, Bintou Kouyaté.

Aanvang  20 uur, toegang 12,50, met HaarlemPas of onder de 25 jaar 8 euro.

 

ZAT 23 MRT: DE WERELD VAN ARLETTE

Stap binnen in de wereld van Arlette met haar allereerste eigen voorstelling. Ze neemt je mee op een meeslepende reis door haar muzikale geschiedenis. De verhalen bij de liedjes maken het een zeer persoonlijke show. Een mix van emoties, met een tikkeltje sarcasme en humor. Met Arlette Verpoorten (zang) en Charo Durán (piano).

Aanvang 20 uur, toegang 10 euro.

 

ZON 24 MRT: JAZZX: INTROSPECTIONS

‘Introspections’ is een sextet uit Amsterdam, opgericht door drummer Ilia Rayskin. De groep mixt folk music en jazz met klassieke muziek. Met Aviv Noam (altsax), Hristo Goleminov (tenorsax), Aleksander Sever (vibrafoon), Máté Lachegyi (piano & synthesizer), Tijs Klaassen (bas), Ilia Rayskin (drums en composities).

Aanvang 16 uur, toegang 12,50, met HaarlemPas of onder de 25 jaar 8 euro.

 

MAA 25 MRT: MAISON MODERNE

In 2023 componeerde altklarinettist Steven Kamperman de suite ‘Maison Moderne’ tijdens zijn artist-in-residency verblijf in Maison Van Doesburg in Parijs. Deze muzikale reis door dit iconische huis combineert jazzimprovisaties met gecomponeerde klanken en gaat van ingetogen tot stevig rockend. Met muziek, afbeeldingen en hier en daar een anekdote voert Kamperman je mee door deze bijzondere woning, bijgestaan door drie andere musici. Met Steven Kamperman (altklarinet, composities), Oene van Geel (altviool), Paul Jarret (elektrische gitaar), Albert van Veenendaal (piano).

Aanvang 20 uur, toegang 12,50, met HaarlemPas of onder de 25 jaar 8 euro.

 

DIN 26 MRT: DE FILM MIJN VADER, NOUR EN IK

Twintig jaar geleden ontvluchtte filmmaker Wiam Al-Zabari met zijn moeder, broer en zus Irak om zich in Utrecht te vestigen. Sindsdien is er niet meer over de vlucht gesproken. Nu Wiam zelf vader is, wordt hij geconfronteerd met zijn verleden in Irak. Waarom zijn ze eigenlijk gevlucht? Wat voor impact heeft deze vlucht gehad op zijn verdere leven? In de documentaire Mijn vader, Nour en ik doorbreekt Wiam de stilte en gaat hij in gesprek met zijn familie.

Na afloop willen we in kleine groepen praten over de gevolgen van vluchten uit je geboorteland, begeleid door een gespreksleider. Voertaal Nederlands.

Aanvang 20 uur, toegang 5 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 2,50.

 

Foto:  Drop me off jazz

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK