Programma eerste Haarlem Jazz & More wintereditie op kerstavond

Theo Miedema heeft de organisatie van de traditionele Haarlemse kerstsamenzang overgedragen aan Stichting Haarlem Jazz & More. Voorzitter Martijn Bevelander zou zichzelf niet zijn als hij niet meteen een aantal wijzigingen doorvoert: “Dit jaar beginnen we om 19:00 uur met een aantal heerlijke optredens en begeleiden we op middernacht de kerstliederen met de grootste Haarlemse muzikale talenten: DJ FlexyFrank, Jos Zwart, Linda Oudendijk, Noortje Fassaert, Bibi Telleman, Nicolette Knape en Madelief van de Beek.”

“Kerst gaat over samen zijn en wij willen dat heel Haarlem en omgeving zich thuis voelt op de Grote Markt.”, zegt de voorzitter van het van oorsprong zomerse festival als hij gevraagd wordt naar zijn ambitie. De eerste Haarlem Jazz & More wintereditie begint op kerstavond om 19:00 uur met Haarlemse live acts, zoals Meneer Heerens, X-Mass XL met Xander Hubrecht, Swing & Tell ft. Linda Oudendijk en The Sands ft. Denise van Donselaar. Om 23:00 uur is de kerstnachtmis van de Grote Kerk te volgen op een scherm op de Grote Markt en aansluitend begint op middernacht de kerstsamenzang tot 1.30 uur.

Bevelander vindt dat beide evenementen uitstekend bij elkaar passen: “Jazz is meer dan alleen jazzmuziek. Het gaat om vrijheid, openheid en verbondenheid.” Deze aspecten staan volgens hem centraal in zowel het vierdaagse festival in de zomer als de wintereditie op kerstavond. “We willen zoveel mogelijk mensen in een open en vrije omgeving samen laten komen. Daarom organiseren we nu twee prachtige evenementen op open podia zonder toegangspoortjes in de historische binnenstad van Haarlem waar iedereen gratis kan genieten van unieke optredens”, verduidelijkt hij.

Meer informatie over de artiesten en optredens kunt u hier vinden: www.haarlemjazzandmore.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK