Programma september Stadsschouwburg en Philharmonie

Zijn beste show ooit
Hans Klok met The New Houdini
De hele wereld omarmt deze show sinds onze eigen Haarlemse Hans Klok zijn triomf op het Internationale Circus Festival van Monte Carlo. Daar kreeg hij één van de Oscars van dit prestigieuze circusfestival: de Zilveren Clown. Houdini bracht voor het eerst in een illusieshow levensgevaar op het toneel. Hans Klok evenaart hem hierin met ‘The New Houdini’. Hij zorgt voor Houdini-stunts, nieuwe illusies, circusacts van wereldniveau en wordt hij bijgestaan door zijn sexy magic diva’s en The Houdini Dancers. Het NRC noemde The New Houdini, zijn beste show ooit.
vrijdag 5 en zaterdag 6 september, 20.15 uur zondag 7 september, 15.00 uur Stadsschouwburg

Opening klassieke seizoen
Lavinia Meijer ontvangt Carel Kraayenhof
Lavinia Meijer ontvangt als eerste gast in de, door haar voor de Philharmonie samengestelde, concertserie De Keuze van… de bandoneonist Carel Kraayenhof. Samen met Kraayenhof stelde zij een uniek programma samen, waarmee het klassieke muziekseizoen wordt geopend. Carel Kraayenhof zal eeuwig geassocieerd worden met de tranen van Maxima, maar al lang daarvoor beklom hij de ladder naar de Argentijnse tangohemel met zijn ensemble Sexteto Canyengue. Ook Astor Piazzolla was uitermate gecharmeerd van het spel van de toen nog jonge Kraayenhof. De Argentijnen beschouwen hem als een echte ‘tangueros’. Het programma biedt een spannende afwisseling van werken die speciaal voor de gelegenheid door Kraayenhof en Meijer geschreven of bewerkt zijn voor harp en bandoneon.
vrijdag 12 september, 20.15uur Philharmonie

Gratis voorproefjes van o.a. Scapino Ballet en Waanzinnig Gedroomd
023 Uur Haarlem Cultuur
Met het festival 023 Uur Haarlem Cultuur opent Haarlem haar culturele seizoen. Een festival vol voorproefjes van prachtige voorstellingen en concerten in o.a. Toneelschuur, Patronaat en de Philharmonie. Ook de vorig jaar succesvol ontvangen gratis interviewsessies van Frènk van der Linden, ‘023 minuten passie van’, komen weer terug. 023 Uur Haarlem Cultuur valt samen met Open Monumentendag. En meer dan 100 amateurkoren presenteren zich tijdens het Korenlint op diverse locaties met als trots middelpunt de Philharmonie. Op zondag zijn in de Grote Zaal van de Philharmonie gratis voorproefjes te zien van o.a. het Scapino Ballet, Frommermann en de musical Waanzinnig Gedroomd. Speciaal voor de opening van het culturele seizoen worden alleen in dit weekend in de Kassa van de Philharmonie vele theaterproducties voor een extra voordelige prijs aangeboden.
zaterdag 13 en zondag 14 september Philharmonie

0.a. Twan Huys, Abdelkader Benali, Richard Kemper en Renate Dorrestein
Marathoninterview met Frénk van der Linden
In het weekeinde van het festival 023 Uur Haarlem Cultuur, interviewt Frénk van der Linden op uitnodiging van de Philharmonie o.a; Twan Huys, Abdelkader Benali, Richard Kemper en Renate Dorrestein over hun geheime passie tijdens de marathon 023 minuten passie van… In september 2013 was een eerdere editie van deze gratis toegankelijk interviewreeks. Bekende Nederlanders, zoals Boudewijn de Groot, Brigitte Kaandorp en Fred Teeven, gaven voor van der Linden en een volle zaal hun geheimen prijs en vertelden wat hen al jaren fascineert, inspireert en stimuleert. Een compilatie van deze interviews was te zien bij de NCRV televisie in januari 2014 in het programma Passies. Ondanks dat van der Linden zichzelf niet ziet als een moderne biechtvader kan hij deze rol niet helemaal uitsluiten. Tot nu toe zijn bekend Twan Huys, Abdelkader Benali, Richard Kemper en Renate Dorrestein René Diekstra en Jan Jaap van de Wal. Na ieder vraaggesprek heeft van der Linden zeven minuten om zich voor te bereiden op de volgende ontmoeting. Het wordt een avond, een ochtend en middag met prachtige live muziek, prikkelende stand up comedy, bijzondere filmfragmenten, literaire voordrachten en vooral vermakelijke, leerzame bekentenissen. Eten en drinken mogen tijdens de interviews. Voor complete lijst deelnemers www.theater-haarlem.nl
zaterdag 13 september, 18.00 – 24.00 uur en zondag 14 september, 9.00 – 17.00 uur Philharmonie

Met o.a. Tim Knol en Tangarine
GIGS festival DeLuxe
Nog heel even van het zomerfestivalgevoel genieten met Tim Knol, Tangarine, Admiral Freebee, Qeaux Qeaux Joans en vele anderen. De mooiste, opvallendste en intiemste acts van het afgelopen festivalseizoen smelten samen in het theater. Speciaal voor GIGS ondergaat het theater een ware metamorfose. Naast de vaste podia in de Grote en de Kleine Zaal wordt de foyer verbouwd tot een echte festivalweide, compleet met dixis, festivalsnacks, loungeplekken en een DJ-spot. De deuren blijven de hele avond open. De bars ook.
vrijdag 19 september, vanaf 19.00 uur Philharmonie alle zalen

Aangrijpend stuk over de aidsepidemie jaren ‘70
The Normal Heart
‘The Normal Heart’ vertelt het aangrijpende en waargebeurde verhaal van een groep mensen tijdens de opkomst van de aidsepidemie in de jaren tachtig in New York. Hun strijd tegen de gevestigde orde die de waarheid verdoezelt, zet de onderlinge relaties onder hoogspanning. In de VS werd dit toneelstuk van Larry Kramer overladen met Tony Awards en ook in Nederland waren de zalen uitverkocht en de recensies lovend. Een prachtige cast met Freek Bartels, Marisa van Eyle, Frederik Brom, Kevin Hassing, Jelle de Jong, Cas Jansen, Yannick v/d Velde & Beau Schneider. ‘Een fantastisch toneelstuk’, volgens dagblad Trouw.
zondag 21 september, 20.15 uur Stadsschouwburg

Klassieker gebracht door jonge makers
Hamlet
Zijn vader is onder verdachte omstandigheden gestorven, zijn moeder heeft andere dingen aan haar hoofd en zijn stiefvader vertrouwt hij niet. Als het er vervolgens op lijkt dat zijn vriendin Ophelia hem wil dumpen, is de chaos in zijn leven compleet. Regisseur Hilde Mulder neemt met tien jonge acteurs ‘Hamlet’ van Shakespeare onder handen. Een spannende voorstelling over liefde, wraak, moord en waanzin, waarin jonge mensen botsen met volwassenen. “Ster van de avond is Tim Helderman als Hamlet. Nooit zag ik zijn monoloog der monologen zo glashelder vertolkt.” (Friesch dagblad). Een ideale voorstelling om lastige pubers mee te nemen
dinsdag 23 september, 19.00 uur Stadsschouwburg

Kraamkamer van o.a. Theo Maassen en Jan Jaap van der Wal
Comedytrain On Tour
Terwijl de vrouwen zich vermaken in de Philharmonie met o.a. Johan Goossens mogen de mannen naar onvervalste stand up comedy in de Stadsschouwburg. Theo Maassen, Lenette van Dongen, Ronald Goedemondt, Jan Jaap van der Wal en vele anderen vonden via Club Toomler in Amsterdam en Comedytrain de weg naar een glansrijke cabaretcarrière. ‘Comedytrain On Tour’ is een mix van aanstormend talent en gevestigde namen, die met elkaar gemeen hebben dat ze overrompelende, messcherpe comedy brengen. Stand-up zoals stand-up bedoeld is. Wie dat nieuwe en jonge aanstormende talent is wordt op de avond van de 24e bekend gemaakt.
woensdag 24 september, 20.15 uur Stadsschouwburg

Lieve Bertha, Marjolijn van Kooten, Johan Goossens en Tjitske Jansen
Derde Ladies Night met o.a. een knuffeldokter
De vorige twee edities waren een groot succes, daarom ook dit jaar weer een Haarlemse Ladies Night. In de intieme Kleine Zaal vindt een gevarieerd programma plaats met onder anderen het singer-songwriter/cabaret duo Lieve Bertha, dichteres Tjitske Jansen en cabaretière Marjolijn van Kooten. Er is een heuse beautysalon en in de Grote Foyer staan de knuffeldokter en de egostrelers klaar met een warme knuffel of een lekkere ego boost. Iedereen die nieuwsgierig is, is met al haar vriendinnen welkom bij de Ladies Night. De Ladies Markt gaat al om 19.15 uur open. Presentatie is in handen van de waarschijnlijk de enige man op de avond en dat is cabaretier en columnist Johan Goossens.
woensdag 24 september, vanaf 19.15 uur Philharmonie

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »