Robeco SummerNights 2015

Iedereen houdt van muziek, ongeacht leeftijd en achtergrond. Muziek verbindt als geen andere kunstvorm. Tijdens de Robeco SummerNights 2015 hopen we u dat wederom te laten ervaren. Met concerten variërend van klassiek tot swingende jazz en pop: ieder concert vormt een unieke belevenis.

Unieke concerten
De Robeco SummerNights openen met Laura Mvula die, begeleid door het Metropole Orkest, haar mix van jazz, gospel en soul zingt. Een betoverende start van een zomer vol internationale topsolisten, orkesten en unieke samenwerkingen. Waarin astronaut André Kuipers ‘soleert’ bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Sheridan Ensemble de overeenkomst tussen de chaconne en rock laat horen. Waarin blokfluitist Maurice Steger schittert met het Concerto de’ Cavalieri en de mooiste filmmuziek tot leven komt in SummerNight at the Movies.

‘Tributes’
Een extra persoonlijke noot vindt u in diverse ‘tributes’ van artiesten aan hun grote inspiratiebronnen. Trijntje Oosterhuis zingt met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw haar favoriete Stevie Wonder-songs, en The Kik brengt een tribute aan Paul McCartney.

Klassieke hoogtepunten
Natuurlijk hoort u bij de Robeco SummerNights als altijd de mooiste klassieke concerten. Zoals een uitvoering van Bachs Hohe Messe. Verder verwelkomen we onder meer pianist Hannes Minnaar en schittert het Gustav Mahler Jugendorchester in Dvořáks Negende symfonie.

SummerNights Live!
Dat muziek verbindt, hoort u bij uitstek bij concerten van duo’s, zoals de broers Jussen, Baïba en Lauma Skride en de Hongaarse Katona Twins. En wilt u beroemde musici van dichtbij zien? Na afloop van veel concerten is er SummerNights Live! waar u hen kunt ontmoeten.

Dit jaar hoeft u geen vakantie te boeken. De zomer van 2015 biedt wederom een ongekend rijk muzikaal aanbod met de Robeco SummerNights. Samen met u maken we er een feest van!

Wij vinden muziek het investeren waard. Want muziek inspireert en brengt verschillende mensen dichter bij elkaar. Daarom zijn wij al meer dan 25 jaar sponsor van Robeco SummerNights.
– Robeco
CONCERTGEBOUW

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK