Ruim 3.400 kijkers voor Bevrijdingspop Herdenkingsconcert 2021

De Grote Zaal van Philharmonie Haarlem vormde op 4 mei 2021 het decor voor het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert. Het Kennemer Jeugd Orkest, in haar jongste bezetting ooit, speelde onder leiding van Matthijs Broers met Rilan & The Bombardiers.

Repeteren op anderhalve meter afstand, spelen voor een met camera’s gevulde, maar verder lege zaal… ga er maar aanstaan als jong muzikaal talent. Toch speelde het Kennemer Jeugd Orkest – de leden zijn dit jaar door de coronaregels allemaal jonger dan 18 jaar – alsof zij voor een uitverkochte Grote Zaal van Philharmonie Haarlem stond. Met goede reden, want op het hoogtepunt van het concert keken er 3.465 personen naar de stream van het Herdenkingsconcert; vergelijkbaar met een ‘gewoon’ Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout.

Samen met Rilan & The Bombardiers eindigde het Kennemer Jeugd Orkest met Freeman, waarbij de vioolpartijen speciaal voor de gelegenheid gearrangeerd waren, en natuurlijk Walking on Fire. Zo vormde ook dit Bevrijdingspop Herdenkingsconcert zoals ieder jaar ‘gewoon’ de link tussen herdenken op 4 mei en vieren op 5 mei.

 

Foto: Marcus van Dam

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK