Stap even uit de rat race met de pianomuziek van GUIDO

Met zijn neo-klassieke pianomuziek bereikt de Haarlemse componist en pianist GUIDO een wereldwijd publiek. Zijn single ‘Old Letter’ werd alleen al op Spotify tot nu toe meer dan 8,8 miljoen keer beluisterd. Dit najaar brengt hij zijn eerste album uit en op 9 januari 2024 staat hij in de grote zaal van Paradiso! Guido Heeneman werkt al jarenlang achter de schermen aan muziek voor bekende tv-series en Netflix-films, maar ook voor NPO-documentaires maakt hij indrukwekkende composities. Een bekend voorbeeld is zijn muziek voor de serie Krabbé Zoekt Picasso waarvoor hij een prestigieuze Buma Award won. Onder zijn artiestennaam GUIDO brengt hij sinds een aantal jaar eigen composities uit welke qua genre moeiteloos passen in het rijtje Yann Tiersen, Ólafur Arnalds, Joep Beving en Ludovico Einaudi, maar dan gekenmerkt door een onmiskenbaar eigen stijl.

Op 8 december van dit jaar brengt GUIDO zijn eerste echte volwaardige album uit: ‘Family Stories Part I’. Het album is geïnspireerd op oude 8mm familiefilmpjes die hij op zolder in zijn ouderlijk huis vond en is daarmee dan ook gelijk zijn meest persoonlijke werk tot nu toe. Eerder dit jaar heeft GUIDO al enkele singles van het album uitgebracht, waaronder ‘Momentum,’ ‘April,’ ‘Little Daydreams,’ en ‘Time for Change.’ Tijdens zijn optreden in Paradiso zal hij een groot deel van ‘Family Stories Part I’ uitvoeren.

Verwacht een avond vol sfeervolle en beeldende pianomuziek, die je in vervoering brengt en je meeneemt naar een andere wereld.

 

Koop hier je kaarten!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK