The Big Sing

Het avontuurlijke vocale festival The Big Sing, Koorbiënnale next level, komt er weer aan deze zomer en vindt plaats in Haarlem en Amsterdam van zaterdag 1 t/m zondag 9 juli. Zingen is een universele menselijke activiteit die bij veel gelegenheden en in verschillende contexten plaatsvindt. Het verbindt mensen, brengt vreugde en troost, en biedt een uitlaatklep voor creativiteit en expressie. The Big Sing erkent deze kracht en viert de diversiteit van het zanglandschap door verschillende genres, zangstijlen en -tradities samen te brengen.

 

 

Tijdens de Hofjesconcerten op zaterdag 1 juli geeft The Big Sing een podium aan de vele koren, die Haarlem rijk is. Daarnaast presenteert het festival boeiende concerten van internationaal gerenommeerde en veelgeprezen vocale ensembles en koren.

 

The Real Group -“we are our own genre”- uit Zweden

Een van deze ensembles is The Real Group, een a capella-groep die bekend staat om hun unieke mix van jazz, pop en vocale improvisatie. Met hun perfecte harmonieën, vindingrijke arrangementen en meeslepende optredens weten ze het publiek keer op keer te betoveren. Tijdens The Big Sing brengen zij eigen bewerkingen van muziek van onder meer John Lennon & Paul McCartney, Toots Thielemans, Antonio Carlos Jobim, Daft Punk en Gregory Porter. Hun live-optreden heeft de juiste balans tussen virtuositeit en plezier. Een unieke kans om van dit sublieme vocale vijftal te genieten! 

Naast hun concert op zaterdag 8 juli geven zij die dag ook workshops, een sing-along en staat er een openbare repetitie op het programma.

 

Ga je mee op tijdreis naar de vroege Renais­sance met het Belgische Graindelavoix?

Een concert van een heel ander kaliber is dat van Graindelavoix, een Belgisch ensemble dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van oude muziek. Laat je meeslepen door de ongelooflijke muzikaliteit van Graindelavoix. Dit ensemble neemt je mee op een reis door de tijd en laat je genieten van de intense, sacrale klankwereld van muziek uit de Middeleeuwen en vroege Renaissance. Waar anders dan in de kerkelijke grandeur van de Haarlemse Grote of St. Bavo zouden de melancholische vijf- en zesstemmige chansons van hun held, de Vlaamse meester Josquin des Prez kunnen plaats vinden?

The Big Sing biedt echter veel meer dan alleen deze twee concerten. Het volledige programma omvat een breed scala aan evenementen, zoals workshops, lezingen en educatieve projecten waarin zangers van alle leeftijden en niveaus kunnen leren en genieten van de kracht van het samen zingen. Verwacht daarnaast verrassende concerten op historische en onverwachte locaties.

 

Vind het hele festivalprogramma op thebigsing.nl

 

Foto: Graindelavoix

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK