The Soulpreacher: intense, opzwepende theatershow

‘The Soul Preacher’, een intense en opzwepende theatershow, vertelt een eigentijds paasverhaal met bekende soul en gospelhits. Steffen Morrison en Yerry Rellum worden bijgestaan door rockzanger Martin van der Starre, bekend van zijn rol in ‘Jesus Christ Superstar’. Cabaretier en scriptschrijver Jeffrey Spalburg kruipt in de huid van de klassieke soul-preacher die middels de muziek predikt over de wezenlijke zaken in het leven. Over tijdloze thema’s zoals vertrouwen, optimisme, saamhorigheid en uiteindelijk hoop op een betere wereld. 

‘The Soul Preacher’ plaatst de muziek van o.a. Aretha Franklin, Al Green en Otis Redding in de context van deze thema’s. Deze artiesten inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances bepaalden zij de soundtrack van een hele generatie.

De frontmannen worden bijgestaan door een all star band o.l.v. toetsenist Wiboud Burkens. De bandleden werkten onder meer met Candy Dulfer, Leon Ware, Chaka Khan en Lalah Hathaway. The Legends vieren dit seizoen hun vijfjarig jubileum en maakten eerder succesvolle voorstellingen zoals ‘Miles!’, ‘Billie!’, ‘Louis!’, ‘I’m a Soulman’ en ‘It’s a Man’s World’. ‘The Soul Preacher’ is hun achtste productie.

 

De voorstelling ‘The Soul Preacher’ is op de volgende data te zien in de regio:

06 maart om 20.15 in het Kennemer Theater Beverwijk

Vrijdag 13 maart om 20.15 uur in De Meervaart in Amsterdam

Zaterdag 14 maart om 20.15 uur in Stadsschouwburg Haarlem

Woensdag 25 maart om 20.15 uur in Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK