The Three Degrees naar Hoofddorp

The Three Degrees, vaandeldragers van de Philadelphia soul, vieren dat zij 60 jaar in het vak zitten, en doen dat deze maand in het poppodium van Cpunt in Hoofddorp. Verder bezoeken de dames in Nederland alleen nog Uden, dus voor alle fans van nummers als ‘Dirty Ol’ Man’ en ‘When Will I See You Again’, is dit – misschien wel – de laatste kans.
 
The Three Degrees zijn de langst bestaande vrouwelijke zanggroep in de geschiedenis en ze zijn niet van plan het rustiger aan te doen. Met origineel lid Valerie Holiday, vergezeld door Freddie Pool en Tabitha King viert de groep in 2023 hun zestigste jaar in de showbusiness.
 
Vanaf de oprichting in 1963 speelde de groep in wisselende samenstellingen, maar altijd als trio. In Nederland behaalde de zanggroep haar grootste successen tussen 1973 en 1979.  Het trio heeft haar roots in Philadelphia, bakermat van de ‘Philadelphia soul’ of ‘Phillysound’; soulmuziek met funk- en jazzinvloeden en rijk aangezette strijkers- en blazersarrangementen. Het genre markeerde de overgang van traditionele r&b naar disco.
 
Koning Charles III, toen nog prins, riep The Three Degrees publiekelijk uit tot zijn favoriete muziekgroep en nodigde ze uit voor zijn huwelijk met Diana. Het leverde de band de bijnaam ‘Charlie’s Angels’op. Zes decennia later bezit het drietal nog steeds dezelfde gouden zangkwaliteiten waarmee zij dit koninklijk keurmerk verdienden.
 
Concert | The Three Degrees celebrate 60 years in showbusiness |
Volwassenen | do 30 november | Poppodium Cpunt Hoofddorp 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK