Tóch een festivalgevoel dankzij Velsen Virtueel

Tóch nog een beetje festivalgevoel! Op zondag 9 augustus organiseren de grootste evenementen die dit jaar niet doorgaan vanwege corona een gratis virtueel festival waarbij muziek en cultuur centraal staan.

 

In een zeven uur durend festivalprogramma worden oude beelden en interviews gekoppeld aan optredens in coronatijd – op lege festivalterreinen en op bijzondere locaties in Velsen. Het Velsen Virtueel Festival is van 15.00 tot 22.00 uur te zien op RTV Seaport (Ziggo kanaal 40) en verschillende livestreams op internet en social media. Daardoor kan iedereen het festival meemaken. In de tuin, op het strand, in het park of op het terras!

 

Initiatiefnemers van het festival zijn de projectgroepleden van PreSail IJmond onder aanvoering van Thijs Huijbens. Zij zijn er samen met Zomerfestival.IJmuiden, Dorpsfeest Santpoort, LatinVillage, Koningsdag, Stadsschouwburg Velsen en Telstar in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen met vijftien optredens op acht verschillende locaties. Centrale uitzendlocatie is het Forteiland in IJmuiden, waar de komende dagen een tv-studio wordt opgebouwd. Het Velsen Virtueel Festival wordt gepresenteerd door Dionne Ruurda, Thijs Huijbens en Dennis Sintenie.

 

 

Het programma is opgedeeld in negen blokken. Na het openingswoord van burgemeester Dales wordt om 15.05 uur afgetrapt met PreSail IJmond (met live-optreden van Yorick van Norden). Daarna volgen om 15.45 uur Koningsdag (Zoë Gerritsen, Koel Kids en Muziekles IJmuiden), om 16.10 uur Stadsschouwburg Velsen (Gerard Alderliefste), om 16.40 uur Telstar (100% Pretband), om 17.30 uur 2Generations (Funky Diva Ezz en DJ Mitch), om 18.20 uur Zomerfestival.IJmuiden (The Local Boyzz), om 19.15 uur Velsen Valley (Heer & Meester en Barry Brand) en om 20.10 uur Dorpsfeest Santpoort (Full Count). Het festival wordt om 21.00 uur afgesloten door D-Rashid van LatinVillage. Hij draait een dj-set tegen het decor van de ondergaande zon.

 

Het festival is bij zeker tien horecalocaties in Velsen rechtstreeks te volgen. Er worden ook festivalboxen verkocht voor thuis. Kijk voor meer informatie op ijmuiden.nl/velsenvirtueelfestival of meld je aan voor het Facebook-event Velsen Virtueel Festival.

 

Het Velsen Virtueel Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Velsen (IJmuiden Rauw aan Zee), Provincie Noord-Holland, Rabobank, Zeehaven IJmuiden, Forteiland IJmuiden, No Nonsense Producties, Stichting PreSail Havenfestival IJmuiden en Stichting Citymarketing Velsen | .IJmuiden.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK