Uitgelicht Philharmonie/Stadsschouwburg Haarlem

Joep Onderdelinden in DUS
Vorig seizoen was in de Cruquius geboren en getogen Joep Onderdelinden onder meer druk doende als schitterende bedrijfsleider Van Seumeren in de hilarische HEMA de musical. Grote bekendheid verkreeg hij met Postbode Siemen aan de zijde van Plien & Bianca. De Volkskrant noemde hem n.a.v zijn vorige soloshows ‘Een Toon Hermans in de dop’ en Het Parool benadrukte zijn Monty Python-achtige absurditeiten. In zijn gloednieuwe soloprogramma DUS… veel herkenbare, hilarische en ontroerende anekdotes en een speciaal optreden van Postbode Siemen.
dinsdag 13 mei – 20.15u Stadsschouwburg

Erik van Muiswinkel in het rijtje van Toon en Freek
“Gespierde grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes”, schreef de NRC juichend na de première van Schettino! van Heemstedenaar Erik van Muiswinkel Schettino! ontleent zijn naam aan het tragikomische verhaal van de dappere kapitein Schettino, die voor een particulier pleziertje zijn complete cruiseschip op de Italiaanse rotsen liet lopen. Waarna hij voor de zekerheid als eerste het zinkende schip verliet in een verwarmde reddingsboot met enkele leuke assistentes. Leiderschap 2.Nul!
Erkennen wij nog autoriteit? Wie staan er in de 21ste eeuw aan het roer? In wie geloven wij nog? Na God, Beatles, Bowie en Baghwan kwamen Den Uyl, Komrij, Hazes en Van Gaal. Ben ik nou zo slim of zijn die anderen allemaal dood?
dinsdag 13 mei – 20.15u Stadsschouwburg

Viola Viola Festival terug in Haarlem
Esther Apituley, rasartieste, altvioliste, artistiek leider en gastvrouw van het Viola Viola Festival heeft een onbedwingbaar verlangen om vastgeroeste tradities open te breken. Met de diepe, warme klank van haar altviool als rode draad en bindend middelpunt wil zij muzikale vonken laten overspringen op alles en iedereen: van klassieke muziekliefhebbers tot nieuwsgierige nieuwkomers, van jong tot oud, van barokkers tot rock en rollers. Kunstenaars, muzikanten en acteurs versterken elkaar en verrassen het publiek. Mét elkaar, niet naast elkaar. Beleef het tijdens de tweede editie van het tweejaarlijkse Viola Viola Festival. Zie voor het verrassende en enerverende programma www.violaviola.nl vrijdag 16 zaterdag 17 en zondag 18 mei – Philharmonie
Jos van Kooy op het machtige Cavaillé-Col
Verplicht nummer voor iedereen die eens het prachtige Cavaillé-Col orgel wil horen in de Grote Zaal van de Philharmonie. Niet voor niets is dit orgel een van de parels in de Nederlandse muziekwereld. Stadsorganist Jos van der Kooy bespeelt het orgel en geeft voorafgaand om 19.30 uur een gratis en verhelderende inleiding (dit avond uit is slechts 7,50 euro inclusief drankje, het kan dus nog echt!). Van der Kooy laat werken horen van Vierne en Elgar.
dinsdag 20 mei – 20.15u Philharmonie

Nits viert feest met bijzondere gasten
Je zou verwachten dat de Nits hun 40-jarig jubileum zouden vieren onder de noemer ‘NITS!’. De band is immers een vaste waarde gebleken in de Europese muziekcultuur, dus zo’n zelfverzekerd uitroepteken zou zeer op zijn plaats zijn. Maar nee, compromisloos als de Nits altijd zijn geweest, wordt bij dit vierde lustrum stilgestaan onder de vlag ‘NITS?’. Ook dat vraagteken dekt echter niet volledig de lading. Want ondanks (of misschien juist dankzij) een imposant oeuvre van 25 totaal van elkaar verschillende albums is de groep niet in een hokje te stoppen. Vele invloeden uit de muziek, kunst, het dagelijks leven en hun vele reizen maken het Nits-geluid volstrekt uniek. Muziek gekenmerkt door subtiliteit en detail, soms op het minimalistische af en altijd met een hang naar experiment. En dat nu al 40 jaar lang. Een magical mystery tour die hen van hoogtepunt naar hoogtepunt bracht, met dit jubileum als nieuwe climax. In Haarlem is een hele bijzondere editie van hun tour, namelijk een televisieopname (tuurlijk is onze prachtige schouwburg een plaatje) en de mannen ontvangen allerlei gasten, in het roddelcircuit gingen al de namen rond van Freek de Jonge en Arno Hintjes, hou www.theater-haarlem.nl goed in de gaten.
dinsdag 27 mei – 20.15u Stadsschouwburg

Vijftig tinten… de parodie
Vergeet de boeken en de film: de musical-parodie op de Vijftig tinten-trilogie is de nieuwste hype die zorgt voor rode oortjes én een grote glimlach. Deze musical was vorig jaar de grote hit in Nederland en is op veler verzoek terug in de theaters,
Het verhaal: een boekenclub, die bestaat uit alleen maar vrouwen, besluit het erotisch getinte boek Vijftig tinten grijs te lezen. Door hun interpretatie van de wereldwijde bestseller komt het publiek terecht in een achtbaan van hilarische momenten. De Amerikaanse makers waren met de musical een hit op het Fringe Festival in Edinburgh (4 sterren recensie) en trokken uitverkochte zalen in New York en Chicago. Met o.a. Birgit Schuurman, Han Oldigs, Eva Poppink, Brigitte Heitzer, Rosalie de Jong, Renée van Wegberg en Abel Nienhuis/Rein Hofman.
vrijdag 30 mei – 20.15u Stadsschouwburg

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK