Uitgelicht voor november in Het Concertgebouw

Do 14 nov en za 16 nov

Takács Kwartet speelt Mendelssohn, Beethoven en Bartók

Het Takács Kwartet heeft een ‘verbluffende samenklank’, schreef The Guardian over een recent concert. En dat al meer dan veertig jaar, in verschillende bezettingen. Ook in de Kleine Zaal is het Takács Kwartet een ‘all time favourite’. Dit seizoen met een recital waarin Mendelssohn wordt gepaard aan Beethoven en Bartók. Van die laatste componist klinkt het Zesde strijkkwartet, vol ingehouden emotie en speelse, soms zelfs sarcastische terzijdes.

 

Wo 20 nov

Brad Mehldau Solo

Na zijn solo-optreden in 2013 is meesterjazzpianist Brad Mehldau – kersverse winnaar van de jazz-Edison – terug in de Grote Zaal. Elk optreden van Mehldau is een fascinerende reis. Langs klassieke werken, alternative standards, pop en American Songbook. Van Brahms tot de Beach Boys. Van ingetogen en klein tot virtuoos en uitgelaten. Brad Mehldau is een van de meest lyrische en indringende pianisten in de hedendaagse jazz. Hij heeft zijn eigen unieke stijl, een toegankelijke mix van jazzy experimenten en klassieke romantiek. 

 

Di 26 nov

Tribute to N.W.A. + special guest: Yella

Een ode aan de legendarische hiphopgroep N.W.A. met een van de originele leden als special guest: Yella. Samen met Dr. Dre was Yella verantwoordelijk voor de muzikale signatuur van de groep. Vanavond doet Yella mee met enkele nummers en wordt hij op het podium geïnterviewd door Brainpower. De avond draait om de levendige funkgrooves en de muzikale invloed van N.W.A. Onder leiding van Re:Freshed Orchestra geven naast Yella ook Rudeboy (Urban Dance Squad), Def P (Osdorp Posse), Pink Oculus, MC Melodee, Mani aka Mocromaniac en SugaCane acte de présence.

 

Wo 27 nov

Diana Damrau en Antonio Pappano: Strauss’ Vier letzte Lieder

‘Hemels’, zo klinkt Diana Damrau in Richard Strauss’ Vier letzte Lieder. Pianist Antonio Pappano begeleidt de gevierde sopraan. Ook hoort u liederen van Berg, Bizet en Rossini. Twee grote solisten op een podium: Diana Damrau & Antonio Pappano. De sopraan en de gevierde dirigent/pianist voeren liederen van Berg, Bizet en Rossini uit. Centraal staan Richard Strauss’ Vier letzte Lieder. ‘Momenten van reflectie, van gevoel, waarin de zanger zich als een soort medium moet opstellen’, aldus Damrau in een interview. Bachtrack beoordeelde een recente uitvoering van haar als ‘hemels’. Vandaag hoort u de Vier letzte Lieder in de versie voor zangstem en piano.

 

www.concertgebouw.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »