Vlaamse Dagen met Raf en Mich Walschaerts plus frieten en Belgisch bier

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari a.s. presenteert Stadsschouwburg Haarlem de Vlaamse Dagen met cabaretiers Raf en Mich Walschaerts. Deze Vlaamse broers vormen al jaren het succesvolle cabaretduo  Kommil Foo. Dit jaar komen zij met twee programma´s, los van elkaar, naar Haarlem, de meest Vlaamse stad van boven de rivieren 
Cabaret, friet en bier
Raf en Mich Walschaerts  vormen al jaren het succesvolle cabaretduo  Kommil Foo. In het verleden waren zij de trotse winnaars van de belangrijkste cabaretprijs de Poelifinario. 
Dit jaar komen zij met twee programma´s, los van elkaar, naar Haarlem. Natuurlijk geeft de Stadsschouwburg een Vlaams tintje aan deze dagen. Voor aanvang en na afloop zijn er volop Vlaamse frieten (met mayo!) en Belgische bieren zoals La Chouffe Blond, Affligem Dubbel en Leffe Tripel in de verkoop. Het optreden van  Raf en Mich Walschaerts valt in het themajaar Nederland – Vlaanderen dat eveneens in februari van start gaat.
 
Raf Walschaerts vertelt in ‘Jongen toch’ op vrijdag 6 februari over leven, liefde en andere trivialiteiten. Schaamteloos gekleurd door zijn eigen bril, dat wel. Met oogkleppen om u tegen te zeggen, dat ook. En zeker lachwekkend, pathetisch en grotesk. Maar wél uit het hart gegrepen. De voorstelling werd in België uitstekend ontvangen: “Sociaal engagement, psychologisch doorzicht, filosofische hoogstandjes, goede grappen en tere liedjes. (…) Raf Walschaerts is een rasverteller”, schreef De Standaard en deelde vier sterren uit.
 
In ‘Duizend man sterk’  een dag later op zaterdag 7 februari, zingt Mich Walschaerts zijn favoriete liedjes, in het Nederlands, Frans en Engels. Hij vertelt schrijnende en hilarische verhalen en speelt de kwetsbaarste en pijnlijk herkenbare personages in een verhaal over leven en liefde, over alles of niks. Muzikaal wordt hij begeleid door twee zeer straffe gasten: contrabassist Egon Kracht en toetsenist Alano Gruarin. ‘De muziek is weergaloos mooi, met zijn unieke zangstem, die ook in de hoge regionen moeiteloos zijn kracht behoudt, voorziet Walschaerts Billy Joel’s zoete ballad Honesty van een prettige rafelrand’ (de Volkskrant).
Een voordelig passe-partout voor beide avonden is beschikbaar via www.theater-haarlem.nl.
vrijdag 6 en zaterdag 7 februari – 20.15 uur Stadsschouwburg 

Solist is de meesterviolist Vadim Gluzman
NedPhO hult zich in Slavische sferen
Het Nederland Philharmonisch stort zich o.a. op het werk van Alexander Glazoenov. Deze Russische componist is 150 jaar geleden geboren en had rond 1900 een belangrijke rol als dirigent en toondichter in het Europese muziekleven. Hij behoorde tot de generatie van direct na Tsjaikovski en Rimski Korsakov. Zijn Vioolconcert in A combineert prachtige melodische lijnen met een veeleisende techniek. Solist Vadim Gluzman bespeelt de Stradivarius die toebehoorde aan de Duitse violist Leopold Auer, die in 1905 de wereldpremière speelde van Glazoenovs concert. De Achtste symfonie van Antonín Dvorák (1889) past helemaal in deze Slavische sfeer.
zaterdag 7 februari – 20.15 uur Philharmonie

Heerlijke komedie van Shakespeare
het Nationale Toneel speelt As you like it
In de melancholische komedie ‘As you like it’ van Shakespeare vlucht Rosalinde, de dochter van de afgezette hertog, met haar vriendin Celia naar het woud van Arden. Ook haar geliefde Orlando trekt naar dit idyllische bos, waar de liefde en het leven gevierd worden. Na zijn succesvolle ‘Midzomernachtdroom’ regisseert Theu Boermans voor het Nationale Toneel deze komedie vol rolverwisselingen, verwikkelingen en misverstanden. Met Hannah Hoekstra, Reinout Scholten van Aschat, René van Zinnicq Bergmann, Jappe Claes, Antoinette Jelgersma, Arent-Jan Linde e.a.
woensdag 11 februari – 20.15 uur Stadsschouwburg

Ballades & Beer
Rowwen Hèze is jarig
Het zal niemand zijn ontgaan zijn: Rowwen Hèze bestaat dertig jaar. Om dit te vieren komen de mannen naar de Stadsschouwburg met ‘Ballades & Beer’, een extra feestelijk concert vol mooie, melancholische ballades en uiteraard de Beer-nummers. De Limburgers laten nog maar eens zien hoe je het publiek een geweldige avond bezorgt. Dat is ons Haarlemmers wel toevertrouwd, sinds wij ons ‘’muggenimago’’ achter ons hebben gelaten.
donderdag 12 februari – 20.15 uur Stadsschouwburg

Knee Deep van Casus ook geschikt voor pubers
Acrobatiek op topniveau
Bij het circustheater van het Australische Casus geen overbodige tierelantijnen, glitterkostuums of plechtige glimlachjes. Het gaat om hun skills en die zijn genoeg om met open mond naar te kijken. Want zij slagen er letterlijk in ‘op eieren te lopen’ en hun grond- en luchtacrobatiek is perfect getimed. De groep bestaat pas twee jaar, maar verovert stormenderhand de circuswereld. “Acrobatiek op topniveau, origineel, en in een hoog tempo.” (The Guardian)
vrijdag 13 februari – 20.15 uur Stadsschouwburg

Nieuwe versie van musicalhit Bloodbrothers
Hartsvrienden
‘Hartsvrienden’ is de nieuwe Nederlandse versie van de internationale musicalhit ‘Blood Brothers’. Wereldwijd trok deze musical al meer dan 15 miljoen bezoekers. Het verhaal gaat over de tweelingbroers Mickey en Edward, die bij hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in verschillende milieus. Het lot herenigt ze als ze volwassen zijn en er ontstaat een hechte vriendschap. De spanningen lopen echter hoog op als de broers op dezelfde vrouw verliefd worden. De gevolgen zijn aangrijpend. Met onder anderen Vera Mann, Jim Bakkum en Yes-R.
dinsdag 17 en woensdag 18 februari – 20.15 uur Stadsschouwburg

Uncovered is een intieme show
Do geeft zich bloot
Wie denkt aan DO, denkt al snel aan dat vrolijke, blonde meisje dat Nederland veroverde met luchtige popliedjes en zoete ballades. En ongetwijfeld denken veel mensen aan ‘Heaven’, het nummer waarmee ze een internationale hit scoorde en aan ‘Voorbij’, het duet met Marco Borsato dat de top van de Hollandse hitlijsten bereikte. Maar wie is de vrouw in die glamourjurk nou eigenlijk? In deze intieme voorstelling geeft ze zich bloot. DO ‘Uncovered’.
donderdag 19 februari – 20.15 uur Stadsschouwburg

O.a. werk van Hans van Manen
Sterren van de toekomst van het Nationale Ballet
Na de zeer succesvolle toer afgelopen jaar is de Junior Company van Het Nationale Ballet terug met een nieuwe tournee! Maak kennis met de sterren van de toekomst in een uitdagend programma; een reis door de dansgeschiedenis van klassiekers tot nieuwe stukken die speciaal gemaakt zijn voor de Junior Company. De avondvullende voorstelling begint met delen uit beroemde klassiek-romantische werken zoals Het Zwanenmeer, Le Corsaire en Coppelia, gevolgd door werken van vaste choreograaf Hans van Manen. De avond wordt afgesloten met spectaculair werk van de jonge, talentvolle Spaanse Juanjo Arqués en Canadese choreograaf Robert Binet. Dit gevarieerde programma biedt de dansers van de Junior Company een kans bij uitstek om hun talenten te laten zien.
woensdag 25 februari – 19.00 uur Stadsschouwburg

Première met o.a. Anneke Blok en Paul R. Kooij
Eindigheid en kwetsbaarheid in Liefdeslied
Peer Wittenbols en Rob Ligthert maken voorstellingen waarin de maakbaarheid van onze samenleving en het dreigend menselijk failliet onder de loep worden genomen. In ‘Liefdeslied’ werken de heren – met een ijzersterke cast – onverstoorbaar verder aan hun bijzondere oeuvre. Vier mensen waken bij Raaf, die een auto-ongeluk heeft gehad. Gaandeweg de nacht blijkt dat het allesbehalve een ongeluk was. Iedereen wordt plotseling rigoureus geconfronteerd met de eindigheid en kwetsbaarheid van hun levens
en liefdes. Met Anneke Blok, Paul R. Kooij, Beppie Melissen en Astrid van Eck. Première op vrijdag 27 februari is voor iedereen toegankelijk, dus graag tot ziens op de rode loper.
donderdag 26 en vrijdag 27 februari – 20.15 uur Stadsschouwburg
VlaamseDagen_logo

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »