Voor één keer optreden als concertpianist bij PianoFest aan ’t IJ

Stichting PianoFest en Muziekgebouw aan ’t IJ hebben de handen ineen geslagen en komen deze zomer met ‘PianoFest aan ’t IJ’. Op 4 en 10 juli kunnen 50 amateurpianisten optreden in de Grote Zaal van het Muziekgebouw in Amsterdam.

 

Tijdens PianoFest aan ‘t IJ kan iedere amateurpianist in Nederland voor vijf minuten in de huid kruipen van een echte concertpianist. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van liefhebbers van klassiek of jazz tot de makers van eigen liedjes, alle amateurs zijn welkom.

 

Spraakmakend en vernieuwend
“Het feit dat veel zalen nu leeg staan, biedt kansen voor ons”, aldus Lizzy Beekman, oprichter van PianoFest. “We kunnen amateurpianisten nog steeds het podium bieden dat ze verdienen en wel op een veilige manier.” Directeur van het Muziekgebouw Maarten van Boven is blij met de samenwerking. “Deze tijd waarin alles anders is, biedt ruimte voor vernieuwing. Daarom draaien we de rollen dit keer om: de actieve pianobeoefenaars onder ons publiek en al die andere pianisten nodigen we uit plaats te nemen achter de concertvleugel op het podium in de Grote Zaal.”

 

Mini-masterclass
PianoFest aan ‘t IJ is feitelijk een serie mini-masterclasses. Deelnemers spelen 5 minuten op een prachtige concertvleugel in de Grote Zaal. Direct na het optreden krijgen ze op het podium feedback van pianist David Kuyken, hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook krijgen ze een videoregistratie van hun optreden.

 

Speciale maatregelen
Grote publieksevenementen zijn vanwege de coronamaatregelen nog steeds niet mogelijk, dus dit event aan het IJ is anders dan eerdere edities van PianoFest met 1500 bezoekers en drukbezochte workshops. Daarom is er een aangepast programma. Er kunnen vier deelnemers per uur optreden, er zijn speciale looproutes en de vleugel wordt na ieder optreden schoongemaakt.

 

Inschrijving
De inschrijving is op 3 juni geopend en is binnen een dag zo goed als uitverkocht. Er zijn nog enkele kaarten. Amateurpianisten kunnen zich inschrijven via www.pianofest.nl. Deelname kost € 50,-.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK