WENDE EXCLUSIEVE IN CARRÉ

Wende gaat terug naar de basis. Voor het eerst staat ze op vraag van Koninklijk Theater Carré voor meerdere weken in de piste van Carré. In een exclusieve show verandert ze de piste in een vrijplaats; een plek waar alles mogelijk is. Samen met toetsenist Nils Davidse neemt ze het publiek mee op een reis waarvan de soundtrack bestaat uit niets meer dan twee piano’s en haar stem. Van 24 oktober tot en met 3 november is Vrijplaats exclusief te zien in Carré.

 

VRIJPLAATS
Elke avond is uniek. Met een gevarieerde setlijst duikt Wende de muzikale diepte in. Pop, rock, punk, musical of chanson; alles komt voorbij in deze verrassende show waarin Wende haar veelzijdigheid als artiest meer dan ooit naar voren komt.

Ze brengt haar eigen nummers en die van anderen terug naar de kern en zo krijgt ze als één van de beste zangeressen van Nederland volledig de ruimte. En wie weet zijn er ook wel eens bijzondere gasten… Naast haar vaste artistieke team, benaderde Wende speciaal voor deze show artiest en art director Sef om samen met haar het video ontwerp te ontwikkelen.

Wende’s motto luidt: ‘Om groot te zijn moet je kleine dingen durven doen’ en dat is precies wat Wende hier doet. In deze intieme setting brengt ze een ode aan de speelsheid en nodigt ze je uit om de vrijplaatsen in je leven te koesteren.

Wende: ‘Zolang als ik mij kan herinneren stond er een piano in ons ouderlijk huis. En achter die piano zat mijn moeder. We speelden samen een quatre-mains, of ik zong liedjes terwijl ze mij begeleidde. Daar, zo zittend achter haar piano, leerde ze me het plezier van zingen en hoe ik altijd nieuwsgierig kon zijn.’

 

OVER WENDE
Wende’s veelzijdigheid als artiest is ongeëvenaard. Ze beweegt zich moeiteloos tussen verschillende muziekstijlen, variërend van pop en elektronisch tot jazz en klassiek en combineert dit al jarenlang in grensverleggende, interdisciplinaire albums en voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt deze diversiteit; ze heeft een Edison gewonnen in bijna elke categorie.

Van 2018 t/m 2022 was ze onder andere huisartiest in Carré. Haar laatste album Sterrenlopen verscheen in het najaar van 2023 met onder andere samenwerkingen met Froukje, S10 en Lucas Rijneveld. Op dit moment tourt ze langs uitverkochte clubs en festivals door heel Nederland.

“Het is prachtig hoe de artistieke ontwikkeling van Wende Snijders verloopt. Ze zingt om gehoord te worden, met woorden die verdienen om gehoord te worden. We mogen ons gelukkig prijzen met een artiest als Wende.” – Trouw

 

OVER KONINKLIJK THEATER CARRÉ
Koninklijk Theater Carré is het meest iconische theater van Nederland. Het theater is bekend om haar veelal exclusieve programmering van nationale en internationale theaterproducties van het hoogste niveau.

Met alle denkbare theatergenres, van circus tot cabaret en van popconcert tot opera, biedt Carré een unieke theaterervaring voor iedereen. Al meer dan 135 jaar vinden jaarlijks 400.000 bezoekers hun weg naar het beroemde theater aan de Amstel om de magie van Carré te ervaren.

 

foto © Valentina Vos

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK